Nové Star Wars trhají v předprodejích rekordy na kusy

Nové Star Wars trhají v předprodejích rekordy na kusy
Po premiéře prvního plnohodnotného traileru se konečně spustily předprodeje vstupenek a svět ovládl chaos. Padaly servery i rekordy.
Podle Deadline mají nové Star Wars za pouhých 24 hodin v IMAX kinech vyděláno masivních 6.5 milionů dolarů. Temný rytíř povstal nebo všemi milovaní Avengers zvládli za stejnou dobu jen něco málo přes milion.
Star Wars: Síla se probouzí
Greg Foster, CEO IMAX, na základě toho uvedl, že úspěch filmu je nepředvídatelný. A má pravdu. Když vezmeme v potaz tržby nové trilogie (Epizody I až III), výsledky nijak výjimečné nebyly. Skrytá hrozba má sice miliardu, ale to jen díky obnovené premiéře ve 3D verzi. Dvojka Klony útočí skončila na 649 milionech a Pomsta Sithů na 848. Nejsou to malá čísla, ale od Star Wars bychom očekávali (a taky se v době premiér očekávalo) víc.
Sedmá epizoda s podtitulem Síla se probouzí očividně míří mnohem výše. Vyjma IMAX rekordu se totiž dařilo i jinde. Americký kinořetězec AMC uvedl, že nestíhá přidávat projekce a během dvanácti hodin bylo vyprodáno více než 1000 představení (předchozí rekordman jich měl 10x méně).
Fandangu (americkému serveru pro prodej lístků do kin) spadly na nějakou dobu stránky a na Movietickets.com se 95% návštěvníků snažilo koupit vstupenky na Síla se probouzí, což je 4x větší zájem, než jaký svého času zažila Epizoda III. A to je jen pár rekordů za uplynulou čtyřiadvacítku. Co padne do premiéry, která je 17. 12, to se nikdo teď neodváží ani tipovat.
Obrázek článku
S prosincem je to v rámci tržeb vždy složité, protože filmy nikdy nejdou během premiérového víkendu extrémně vysoko. Takový Avatar, tedy v tuhle chvíli nejúspěšnější film všech dob, startoval svého času za 77 milionů dolarů. A nakonec má téměř tři miliardy celosvětově. Od Epizody VII se očekával podobný start, předpremiérové prodeje ale naznačují, že to možná bude mnohem divočejší. Obsadí trůn nový král? Za dva měsíce uvidíme.
P.S. Pokud jde o česká kina, i tady je lepší neváhat. Mizí to rychle...