Režisér Matthew Vaughn se ujme adaptace špionážního thrilleru Já, Poutník

Režisér Matthew Vaughn se ujme adaptace špionážního thrilleru Já, Poutník
reziser-matthew-vaughn-se-ujme-adaptace-ja-poutnik
Román Já, Poutník vyšel i u nás.Oficiální anotace uvádí:
Poutník je přezdívka muže, který neexistuje. Adoptivní syn zámožné americké rodiny kdysi vedl tajné oddělení vyšetřující zločiny uvnitř špionážních a zpravodajských služeb. Než se stáhl do ústraní absolutní anonymity, napsal knihu o moderních vyšetřovacích metodách. Svérázná příručka se mu však stala osudnou: kdosi ji použil coby návod, jak někoho zabít, znemožnit určení totožnosti oběti a zahladit po sobě jakoukoli stopu. A někdo jiný s její pomocí Poutníka našel a přiměl ho zapojit se do vyšetřování této vraždy. Na první pohled pouhý kriminální případ, ač výjimečný a problematický, se ale jako mávnutím proutku změní v děsivý závod s časem, kde jde o mnohem víc než o vypátrání pachatele zločinu. Poutníkův protivník totiž podobně jako on nemá jméno ani tvář. Má však cíl, za nímž neúprosně kráčí: chce ve jménu svého Boha vykonat masovou pomstu. A našel si k tomu i prostředek, hrozivý a nemilosrdný, stejně jako je jeho nenávist.
Úspěšný režisér, producent a scenárista Matthew Vaughn nebude filmovou adaptaci jen režírovat. Ujme se též produkce a snímek bude skrze svou společnost Marv Films spolufinancovat. Autor knihy Terry Hayes se ujme scénáře.
„Jsme nadšení, že máme tak výborného filmaře jakým je Matthew, který převede knihu Já, Poutník na filmové plátno,“ uvedl prezident MGM Jonathan Glickman. „Jeho vnímání ve spojení s neuvěřitelným Hayesovým příběhem vytváří ideální kombinaci.“
Natáčení I Am Pilgrim by mělo začít v průběhu příštího roku.