Budoucnost terminátoří série vypadá pro fanoušky růžově

Budoucnost terminátoří série vypadá pro fanoušky růžově
Terminator Genisys měl vlít do žil série novou krev. Což se nepovedlo. Kritici film rozcupovali a našlo se i nemálo fanoušků, mluvících o "znásilnění odkazu Jamese Camerona", "zneužití akčního klasika" a podobně. Současně ale nelze páté robotí štaci upřít snaživost, pár dobrých nápadů a jako vždy výborného Arnolda. Kdyby se tvůrci během propagace vykašlali na obří spoiler (za toho propáleného roboConnora vážně nedík) a přístupnost pro děti, možná by byl výsledek lépe přijat. Na možná se ale v Hollywoodu nehraje. Jde o čísla. A tady je situace okolo nového Téčka hodně složitá.
V Americe film de facto propadl (vydělal slabých 89 milionů dolarů). Zbytek světa byl však k Genisys podstatě milejší, což vedlo k celosvětovým tržbám 440 milionů dolarů (z třetiny za to filmaři vděčí ohromnému úspěchu filmu v Číně). Což je mimochodem druhý nejlepší výsledek série! Internetem proto začaly vířit spekulace, zda nakonec společnost Skydance nezůstane u původního plánu, že by v následujících letech vzniklo další pokračování.
Producentka společnosti Dana Goldberg nyní konečně vnesla do situace trochu konkrétního světla. "Využíváme dat a výzkumů k celosvětové studii, kdy skutečně mluvíme s publikem o tom, co se jim na posledním filmu líbilo a co pro ně naopak nefungovalo, aby náš další krok v sérii byl ten správný."
budoucnost-terminatori-serie-vypada-pro-fanousky-ruzove
No výborně! Goldberg tím nejenže potvrdila přípravy dalšího dílu, ale současně i to, že si studio nesedí na uších. Přestože jsem ve své recenzi nijak nehýkal nadšením (viz zde), minimálně jisté části filmu jsem si užil a největší kritika (a nejen má) vycházela z toho, že si ten Genisys nedokáže ujasnit, pro koho je natočený (jestli pro původní fandy, nebo pro nové, mladší publikum). Pokud šestka naplno vykročí jedním směrem, bude to jen dobře. Možná nadobro přijdeme i o těch pár posledních fragmentů, co dělají klasického Terminátora Terminátorem, pořád to ale bude lepší, než když bychom dostali další schizofrenní film, topící se ve vlastní nerozhodnosti.