CZ tržby: Marťan, Draculův hotel a Watersova The Wall

CZ tržby: Marťan, Draculův hotel a Watersova The Wall
Marťan
Kladné recenze, prvotřídní tvůrci (režisér Ridley Scott, herec Matt Damon) a přitažlivé téma, kdy se hlavní hrdina pokouší dostat z rudé planety Mars, rozhodlo o nejnavštěvovanějším filmu víkendu (tržby se počítají od čtvrteční premiéry do neděle). Tím je Marťan, filmová adaptace stejnojmenného knižního bestselleru. Do 125 kin se na sci-fi s komediálními prvky vydalo 58.971 diváků, kteří za lístky zaplatili 9 milionů korun. Tak trochu překvapení, rozhodně však pozitivní.
Hotel Transylvánie 2
Do Hotelu Transylvánie 2 jsou zváni všichni pozemšťané.
Z prvního na druhé místo klesl animák Hotel Transylvánie 2. Druhý díl populární série cílící na rodiny s dětmi zaznamenal propad zájmu o 44 procent. Do 84 kin se na film vydalo 33.931 diváků. Tržby dosáhly 4.7 milionů korun. Hned padesátiprocentní propad zaznamenal dobrodružný Everest režisésa Baltasara Kormákura. 18.080 diváků za vstupenky zaplatilo téměř 3 miliony korun.
Roger Waters The Wall
Roger Waters a slavná pochodující kladiva v představení The Wall. | Aerofilms
Žebříček Unie filmových distributorů uvádí v rámci takzvaného alternativního obsahu v úterý 29. září promítaný přenos Roger Waters The Wall, slavnou show frontmana skupiny Pink Floyd. Kdyby byl snímek uváděn v klasické distribuci, překonal by - alespoň co se diváků týče - třetí Everest. Je nicméně zajímavé a obdivu hodné, že se sešlo ve stejný čas na různých místech republiky 18.109 fanoušků ikonické hudby skupiny Pink Floyd. Kolik za vstupenky zaplatili, distributor neuvádí. Naznačuje nicméně, jak se vymanit z klasického distribučního kolovrátku a zaznamenat úspěch. Kdo přijde s dalším zajímavým konceptem?
Wilsonov
Jiří Macháček jako vyšetřovatel FBI. | če
Čtvrté a páté místo patří domácím snímkům. Na čtvrté příčce je thriller Gangster Ka (9.370 diváků, 1.37 milionu korun) a pátá novinka Wilsonov (2015). Detektivní komedie režiséra Tomáše Mašína rozjela mohutnou reklamní kampaň, odkazovala se na proslulé československé parodické komedie, ale příliš se nepovedla. Recenzenti to viděli ještě hůř, přední čeští herci a prvotřídní řemeslo je nazaujalo. Na nekorektní humor a alternativní dějiny Slovenska se nechytli ani diváci. Do 82 kin jich o víkendu přišlo pouhých 9.326. Za vstupenky zaplatili 1.19 milionu korun. Wilsonov měl rozpočet přes 50 milionů korun, ale převést do fungující podoby vtipný, pábitelský text se zkrátka nepodařilo. Velká škoda.
Catherine Frot
Marguerite
Níže postavené snímky žebříčku Top 20 utržily už pouhé statisíce nebo desetitisíce korun. Dvacátou Marguerite (2015) vidělo v 10 kinech 266 diváků. V pokladnách nechali 33 tisíc korun. Devátí Mimoňové (2015) jsou neskuteční držáci. Za necelých patnáct týdnů, co jsou v kinech, na ně vyrazilo přes 753 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili přes 102 miliony korun. Najdou letos odpovídajícího rivala?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.