CZ tržby: Dracula a svérázné osazenstvo hotelu pokořili Everest

CZ tržby: Dracula a svérázné osazenstvo hotelu pokořili Everest
Roztodivné osazenstvo Hotelu Transylvánie 2 baví diváky i ve filmovém pokračování komedie s upíří tématikou. V USA trhl tenhle animák rekord, což se v českých kinech nestalo. Ale i tak Sandlerovka úspěšně naplnila kina a jejich pokladny. O premiérovém víkendu na film do 73 kin vyrazilo téměř 60 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili téměř 8.5 milionu korun. Filmy pro celou rodiny prostě táhnou.
Everest
Dobrodružné drama Everest, pojednávající o adrenalinové expedici na nejvyšší horu světa, se muselo spokojit s druhou příčkou. Základní tábor nemohl být postaven lépe: skvělí herci, talentovaný islandský režisér, invaze do 129 kin. Na filmový Everest o víkendu vyrazilo 38.394 akce a přírody chtivých návštěvníků kin. Za vstupenky zaplatili necelých 6 milionů korun. Vzhledem k nízkému rozpočtu (55 milionů dolarů) a solidním tržbám z USA a ze světa si ale režisér Kormákur v Hollywoodu ostudu neutrhne. Což je dobře.
Hynek Čermák
Hynek Čermán je Gangster Ka.
Třetí víkend v českých kinech a třetí příčka pro Gangster Ku. První film dvoudílného thrilleru, volně inspirovaného příběhem Radovana Krejčíře, zhlédlo 17.775 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 2.6 milionu korun. Přinesla dlouhodobá reklamní kampaň výraznější komerční výsledek? Zatím to tak nevypadá. Za necelé tři víkendy snímek vidělo necelých 95 tisíc diváky. Tržby dosáhly 13.5 milionu korun. Druhý díl do kin zamíří v listopadu. Pak můžeme bilancovat.
Až na čtvrté místo klesl z prvního dystopický Labyrint: Zkoušky ohněm (2015). Druhý díl předznamenávající finále série pro mladé zhlédlo 16.224 diváků, kteří za lístky zaplatili 2.3 milionu korun.
Takovej barevnej vocas letící komety
Další premiérové filmy se umístily až na konci druhé desítky žebříčku. Dokumentární Takovej barevnej vocas letící komety (2015), přibližující život zesnuvšího zpěváka, skladatele a spisovatele Filipa Topola, zhlédlo v 11 kinech 699 diváků. Za lístky zaplatili 72 tisíc korun a byla z toho 17. příčka žebříčku Top 20. Koprodukční snímek Marguerite (2015) pro změnu přibližuje život ženy, která sice neumí zpívat, ale tréma jí chybí. Ve 23 kinech zhlédlo Marguerite 916 diváků, což je mnohem víc v porovnání s "kometou", ale tržby dosáhly jen 59 tisíc korun. 20. místo žebříčku.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.