Odkaz filmového dobrodruha Karla Zemana míří do světa (SOUTĚŽ)

Odkaz filmového dobrodruha Karla Zemana míří do světa (SOUTĚŽ)
Filmový dobrodruh Karel Zeman
Vynález zkázy
Digitálně restaurovaný Vynález zkázy vizionáře Karla Zemana je nyní dostupný na internetu. Díky možnostem, které v sobě skrývá on-line distribuce, takzvané služby VOD, se navíc legendární snímek dočká i mezinárodní distribuce. „Doufáme, že tuhle klasiku a dost možná nejúspěšnější český film vůbec přiblíží digitální distribuce nové generaci diváků u nás i za hranicemi,“ říká šéf on-line distribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek. Souběžně s Vynálezem zkázy je na internetu uveden i nový dokument Filmový dobrodruh Karel Zeman, v němž se k obdivu k jeho filmům přiznávají kultovní Tim Burton nebo Terry Gilliam.
Restaurovaný Vynález zkázy byl slavnostně uvedený na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a posléze zamířil do kin. Své kouzlo ale v tomto případě ukazuje právě digitální distribuce. Díky oficiální distribuci na internetu má možnost stáhnout si nový Vynález zkázy v podstatě každý. Digitálně restaurovaný je dostupný na populárních iTunes a také na všech českých internetových videopůjčovnách jako je O2TV, Voyo, Alza.cz nebo Banaxi.
Vynález zkázy
Snímek je navíc dostupný nejen pro české a slovenské diváky, ale díky anglickým titulkům a anglickému dabingu mohou Vynález zkázy zhlédnout lidé ve Velké Británii, Jižní Africe nebo Austrálii. Během podzimu pak budou přibývat další jazykové verze. „S každou novou jazykovou verzí se filmu otevřou dveře i do dané země, což jinak není možné. V mezinárodním přesahu je distribuce Vynálezu zkázy na iTunes výjimečná,“ dodává Kulhánek. O zajištění on-line uvedení Vynálezu zkázy v USA a Kanadě má dokonce zájem jeden z místních distributorů, film by tak měl být v severní Americe dostupný i na dalších internetových videopůjčovnách, než je obchod iTunes.
Filmový dobrodruh Karel Zeman
Baron Prášil | http://www.dokweb.net

Máte rádi filmy Karla Zemana? Chtěli byste si rozšířit sbírku s československými klasikami? Nebo si rádi uděláte výlet do pražského Muzea Karla Zemana? Právě vám přinášíme soutěž o balíček lákavých cen: 3 DVD (Na kometě, Baron Prášil, Čarodějův učeň) a 1 lístek do Muzea Karla Zemana mohou vyhrát čtyři z vás.

Jaká jsou pravidla soutěže?
Máme pro vás následující úkol - vybrat z žebříčku Oblíbených filmů vaše favority. Promýšlejte, oceňujte hvězdičkami a pokud snad váš oblíbený snímek v našem žebříčku nefiguruje, přidejte ho jednoduše sami. Spolu s tím nám do pátku 25. září 2015 do 23:59 zašlete na e-mail soutez@kinobox.cz váš nick name. Pokud u nás nejste zaregistrovaní, jednoduše tak učiníte zde.