Hranou filmovou adaptaci slavné sci-fi anime Akira pohlídá Christopher Nolan!

Hranou filmovou adaptaci slavné sci-fi anime Akira pohlídá Christopher Nolan!
Komiks i původní animovaný film se odehrávají v roce 2019, třicet let po propuknutí osudové Třetí světové války. V Neo-Tokiu probíhá nikdy nekončící válka proti podsvětí, které prakticky vládne městu. Hlavní hrdina Tetsuo se jedné noci nechtěně stane pokusným králíkem armády. Tajný experiment Tetsuovi dodá nadpřirozené schopnosti, současně mu ale zatemní mysl.

Trailer na animovaný film z roku 1988:

V Hollywoodu se pokouší tuhle látku adaptovat již léta. Nejlépe to vypadalo v roce 2010, kdy měl režírovat Albert Hughes (Z pekla, Kniha přežití) s Keanu Reevesem v hlavní roli. Rozpočet byl 230 milionů a měly se natáčet hned dva filmy současně. Reeves ale z projektu vycouval a studio začalo štědrou vidinu škrtat. Nakonec měla vzniknout za 90 milionů podstatně skromnější varianta, která by se neodehrávala v „Neo-Tokyu“ (což je paradoxně to, na co se fanoušci nejvíc v hrané verzi těší), ale na „Novém Manhattonu“. Naštěstí i na tuhle variantu nedošlo. Nyní se píše rok 2015 a plány jsou následující:
- Vznikne rovnou trilogie
- Produkčně jí pohlídá Christopher Nolan
- Scénář napíše Marco Ramirez (seriálový Daredevil, Da Vinciho démoni)
Ve Warner Bros. pravděpodobně čekali, až uloví nějaké větší jméno, díky němuž budou moci Akiře přiklepnout zpátky pořádný rozpočet. S Nolanem na palubě je minimálně papírově jistota, že budou mít diváci zájem. Teď je otázkou, kdo tuhle legraci natočí. Jméno si zatím studio nechává pro sebe.