CZ tržby: Gangster Ka s Hynkem Čermákem táhla nejčastěji. Mimoni dosáhli na 100 milionů korun!

CZ tržby: Gangster Ka s Hynkem Čermákem táhla nejčastěji. Mimoni dosáhli na 100 milionů korun!
Gangster Ka
Čas od času na to téma dojde - tvůrci se inspirují ekonomicko-kriminálně-politickou situací po roce 1989. Po Kajínkovi (2010) a Příběhu kmotra (2013) se představuje Gangster Ka, kriminální thriller volně inspirovaný životem Radovana Krejčíře. Takzvaného Káčka, který se vyznal ve vysoké hře čísel, v prvním ze dvou filmů ztvárnil Hynek Čermák. I díky jeho výkonu na snímek vyrazilo o premiérovém víkendu 31.537 diváků, kteří za lístky zaplatili 4.5 milionu korun. Za aktuální konstelace kinohvězd to není vůbec špatný výsledek. Nicméně zhruba před dvěma roky vyrazilo o premiérovém víkendu na podobný Příběh kmotra přes 71 tisíc diváků. Tržby téměř atakovaly hranici 10 milionů korun. Pravda, tenkrát bylo těsně před volbami, byl konec října... Ale stejně, Gangster Ka šla do 135 kin, zatímco Příběh kmotra před 2 roky do "pouhých" 107. Pomyslně tedy vede dva roky staré kriminální drama.
Sinister 2
Sinister 2
Vděčným žánrem z pohledu distributorů a kinařů je ten hororový. Svědčí o tom druhé místo novinky Sinister 2. Pokračování nedosahuje kvalit prvního dílu, ale i tak se na něj do 69 kin vydalo 11.467 fanoušků temného žánru. Za vstupenky utratili 1.5 milionu korun.
Z prvního na třetí místo spadl animák studií Disney/Pixar, enomotivní film V hlavě. Do 60 kin na něj přišlo 7.835 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1 milion korun. Za necelých 8 týdnů od nasazení do českých již snímek utržil přes 30 milionů korun. Návštěvnost činí 225 tisíc diváků.
Čtvrté jsou stejně jako minule Pixely, akční komedie inspirovaná krátkým videem pojednávajícím o tom, jak na svět zaútočí 8bitové herní příšerky.
Mimoni
Mimoni
Největšími veterány žebříčku Top 20 jsou na osmém místě animovaní nezbedové Mimoni (2015), kteří mohou oslavovat. Po třech měsících mají kontě tržby přes 100 milionů (!!!) korun. Zhlédlo je téměř 735 tisíc diváků. Na dvacáté příčce se ještě o dva týdny déle drží Jurský svět (2015). Ten má za 14 týdnů na kontě milionů 50. Obrozený dinosauří svět navštívilo přes 330 tisíc diváků.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.