US tržby: Kurýrovi došel benzín, chybí mu potřebná víra

US tržby: Kurýrovi došel benzín, chybí mu potřebná víra
Ono už když Kurýra táhl Statham, nešlo o žádný megahit. Jednička startovala za skromných 9 milionů a z celosvětových kin si odnesla 43. Jenže se skvěle prodávala na videu. Došlo tak na dvojku, která zvládla 2x tolik a trojka si ještě o něco polepšila. Dá se říct, že tržby rostly se Stathamem. Jeho náhradník Ed Skrein je teprve na začátku své cesty a filmaři ho bohužel nepodrželi. Nový Kurýr (s "rafinovaným" lokálním podtitulem Restart) je v českých i zahraničních recenzích pranýřován prakticky za vše. Kritici se shodli na jediném pozitivu, jímž je Ray Stevenson v roli otce Franka Martina. A to je málo. Restart odstartoval za žalostných 7.2 milionů na čtvrtém místě, což je nejmenší opening v rámci série a pravděpodobná stopka pro další díly.
us-trzby-kuryrovi-dosel-benzin-chybi-mu-potrebna-vira
O něco lépe se finančně uvedla "důchodcovská výprava" napříč lesy s Robertem Redfordem a Nickem Noltem v hlavních rolích. Snímek A Walk in the Woods otevřel za 8.2 milionů na třetím místě, což možná nevypadá nijak slavně, ale je dobré dodat, že měl k dispozici o 1500 kin méně než Kurýr. Kdo naopak překvapil, to je nováček na devátém místě. Nenápadny španělský animák Un Gallo con Muchos Huevos byl nasazen do pouhých 395 kin a i tak z nich dokázal vykřesat 3.4 milionů dolarů. To už je zatraceně slušný výsledek.
Nijak extra výrazné novinky přály náboženskému hitu minulého týdne War Room, který si dokonce polepšil rovnou na první místo s 9.4 miliony. Inu, víra dokáže divy, i když nasadíte do kin opravdu mizerně hodnocený film.
Jak si vedly ostatní filmy v TOP10, to zjistíte v našem pravidelném žebříčku.