Recenze: Kurýr dostal naprosto zbytečný restart s novou tváří

Recenze: Kurýr dostal naprosto zbytečný restart s novou tváří
Takže letos Besson samozřejmě udělal co? Samozřejmě natočil další díl bez Jasona Stathama!
Místo Jasona Stathama se v tomto filmu objevuje COSI DIVNÉHO, co se snaží imitovat britský přízvuk.
recenze-kuryr-restart
Když jsem TO uviděl, začal jsem se obávat, že jsem možná homofob.
recenze-kuryr-restart-1
Ale pak se naštěstí ukázalo, že Frank Martin v tomto filmu souloží s ženami, takže mi spadl kámen ze srdce, že nejsem homofob. Opravdu ne. Opravdu...
recenze-kuryr-restart-2
Takže si rozhodně nebudu dělat ani legraci ze jména pána, který hraje hlavního padoucha...
recenze-kuryr-restart-3
Takže, děj se odehrává na francouzské Riviéře, padouchové jsou tentokrát pro změnu ruští mafiáni a pasáci, zatímco Frank se (zpočátku proti své vůli) musí dát dohromady s luxusními prostitutkami, které se těm pasákům chtějí pomstít. V tom všem se nějakým nesmyslným způsobem motá ještě Frankův otec (Ray Stevenson), bývalý tajný agent, který dnes už chce mít jen klid a souložit s luxusními prostitutkami.
Všechny postavy tohoto filmu vypadají jako z inzerátů v luxusních časopisech. Hlavní hrdina jako z inzerátu na pánský parfém, hlavní hrdinky jako z inzerátu na luxusní prostituci, padouchové jako z inzerátu na nové rapové album a hrdinův otec jako z inzerátu na životní pojištění.
To by až tak nevadilo. Vadí to, že nikdo z nich nedokáže vůbec hrát (s občasnou chvilkovou výjimkou Raye Stevensona, který aspoň vypadá, že se při natáčení bavil) a i když byste s většinou z nich možná chtěli souložit, jejich postavy jsou naprosto nezajímavé v jakémkoliv ohledu.
Ničemu nepomáhá ani zcela absurdní scénář, který je prý oficiálně prequelem, odehrává se z nějakého důvodu v roce 2010, ale auta a technika jsou v něm z nějakého důvodu současné a Frank Martin v něm z nějakého důvodu vypadá podstatně mladší, než vypadal v prvním filmu roce 2002...
recenze-kuryr-dostal-naprosto-zbytecny-restart-s-novou-tvari
Pokud si dobře pamatuji první tři Kurýry, tento film je ještě o něco lacinější a ještě o něco hůře režírovaný, takže při akčních scénách (samozřejmě zcela absurdních) je docela dobře vidět, že původně byly natočené pomaleji a až pak zrychleny.
Pokud jste měli tu smůlu, že jste viděli Hitmana, tak nový Kurýr je něco hodně podobného, ale po všech stránkách ještě o něco blbějšího.
Hodnocení: 30%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE