US tržby: Po řadě silných víkendů období sucha bez pořádného rytmu

US tržby: Po řadě silných víkendů období sucha bez pořádného rytmu
Hit minulých týdnů Straight Outta Compton si znovu s přehledem udržel první místo a tentokrát mu na to stačilo pouhých 13 milionů. Nejúspěšnější novinkou víkendu bylo náboženské drama War Room, které je tak špatné, že si z něj (i navzdory "vyššímu tématu") dělají legraci i američtí kritici. Přesto je jeho debutových 11 milionů úspěchem. Film stál totiž ještě mnohem méně (konkrétně 3 mega) a promítal se v pouhých 1135 kinech. Kdyby býval distributor vsadil "do plných", mohlo z toho být klidně 30 milionů dolarů.
Až na čtyrce, za vytrvalou peckou Mission: Impossible - Národ grázlů, se uvedl pokus Owena Wilsona o návrat k akčnějšímu herectví v No Escape. Herec si vážnější akční polohu kdysi ošahal ve válečné vypalovačce Za nepřátelskou linií (2001) a byl z toho nečekaný hit. Tentokrát nic takového nehrozí. Recenze jsou velmi slabé a debut za 8 milionů znamená, že film s největší pravděpodobností půjde v řadě evropských zemí rovnou na video.
Naděje se vkládaly i do příběhu o světě DJů se Zacem Efronem. Z We Are Your Friends se však stal nečekaně obrovský propadák, který si z 2333 kin odnesl směšných 1.8 milionů. Díky tomu se do desítky ani nepodíval (skončil až třináctý). Za zmínku ještě stojí, že Mimoni konečně pokořili celosvětově miliardu a Terminator: Genisys se díky uvedení v Číně přehoupl přes 400 milionů na tržbách. Má tak (navzdory mizerným výdělkům z USA) reálnou šanci, že bude druhým nejúspěšnějším dílem série. Více jsme psali zde.
Pro kompletní americký žebříček tržeb klikněte ZDE.