CZ tržby: Pixely stále drží prvenství

CZ tržby: Pixely stále drží prvenství
Pixely
Pixely | Columbia Pictures
Třetí týden se promítá akční komedie Pixely, která vznikla podle kraťoučké předlohy pojednávající o útoku 8bitových stvoření na New York. Tento víkend dávaly snímek s Adamem Sandlerem v hlavní roli v 75 kinech. Přišlo na něj 11.601 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.66 milionu korun. Suma sumárum za necelé tři týdny od nasazení zhlédlo nepříliš dobře hodnocený film téměř 80 tisíc diváků. Tržby přesáhly 11 milionů korun. Což je zklamání. Ale spíš za hranicemi Evropy, v USA snímek za 8 týdnů zatím neutržil ani tolik, kolik stál. A zbytek světa to, zdá se, nespraví.
V hlavě
V hlavě | Pixar/Disney
Již šestý týden se v kinech (a hlavách diváků) úspěšně drží animák společností Disney/Pixar V hlavě. Oproti předchozímu víkendu zájem o psychologicko-zábavný snímek opadl pouze o 7 procent. Aktuální čísla: 11.733 diváků, tržby 1.5 milionu korun. Za celou dobu od nasazení do českých kin velmi pozitivně hodnocený film vidělo téměř 198 tisíc diváků. Tržby činí 26.5 milionů korun. Pixar se vrací na vrchol. Dobře, že jde kvalita ruku v ruce se zájmem diváků.
Rupert Friend
Nejvýše postavenou čtvrteční novinkou v českých kinech je nejnovější zpracování akčního Hitmana: Agent 47. Geneticky vyšlechtěný zabiják propadl jak v novinářů, tak v amerických kinech. Ještě, že stál "pouhých" 35 milionů dolarů. U nás nicméně skončil na bedně, třetí. O premiérovém víkendu se na něj přišlo podívat 8.656 diváků, kteří za vstupenky utratili 1.15 milionu korun. Z toho hit nekouká.
Mimoni
Mimoni
1 milionu korun na tržbách dosáhli ještě (nebo už jenom) Mimoni (2015), film věnovaný zlobivým, roztomilých a nakažlivým žluťáskům. V českých kinech řádí téměř 3 měsíce a stále se drží mezi nejúspěšnějšími. Aktuálně na ně přišlo 8.857 diváků, kteří za lístky do kina zaplatili 1.03 milionu korun. Od posledního červnového víkendu se na Mimoně vydalo přes 713 tisíc fanoušků. Tržby brzy atakují hranici 100 milionů korun! Kdo to letos překoná?
Oprašování legendárních filmů je ošemetná záležitost. Bláznivá dovolená (2015) skončila na pátém místě žebříčku CZ tržeb a volně navazuje na kultovní filmy, oblíbené hlavně v Americe. Nové řádění v zábavním parku Walley World vyhledalo 6.459 tuzemských fanoušků. Za lístky utratili 846 tisíc korun. U nás nemá takovou tradici jako v USA, kde již tahle "levná" komedie (stála 30 mega) utržila 55 milionů dolarů. Z komerčního hlediska to klaplo, recenze jsou o poznání horší.
Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Což je pravý opak novinky Guye Ritchieho Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015). Akční komedie odkazující na staré bondovky a naivní špionážní filmy skončila až šestá. O druhém víkendu přišlo na povedenou žánrovou hříčku do 49 kin 5.467 diváků. Za lístky zaplatili 769 tisíc korun. Je to škoda. Snímek s rozpočtem 75 milionů dolarů utržil v USA za necelé 3 týdny od nasazení necelých 35 milionů dolarů. O pokračování bylo rozhodnotu ještě před závěrečnými titulky, ale otázkou zůstává, jestli bude svěřeno Ritchiemu. Kde se stala chyba?
Patrik "Rytmus" Vrbovský
RYTMUS sídliskový sen
Zajímavá situace na sedmém místě. Slovenského rappera RYTMUSE a jeho sídliskový sen (2015) totiž za necelé dva týdny od nasazení zhlédlo více lidí než novinku Guye Ritchieho. Suma sumárum: 26.719 diváků, tržby 3.78 milionu korun. To je víc než o milion oproti Krycímu jménu U.N.C.L.E.. Rytmusovi PR vždycky šlo. A teenageři na něj prostě do toho kina zašli. Jedno, že se jedná o film ve slovenščině.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.