Terminátor se navzdory mizerným tržbám v USA možná dočká dalších dílů

Terminátor se navzdory mizerným tržbám v USA možná dočká dalších dílů
Server Rottentomatoes eviduje 205 amerických recenzí a pouhých 55 dává nadprůměrnou známku, díky čemuž má snímek slabých 26%. V naší databázi máme momentálně 26 recenzí českých a slovenských kritiků s výsledným hodnocením 53%. Diváci jsou k filmu o něco vstřícnější. Na Kinoboxu si ho ceníte na 76%, server IMDB má momentálně číslo 6.9.
V pozitivnějším duchu se zatím nesly i neamerické tržby, který byly 3x větší, než co filmu dopřálo zámořské publikum. Teprve až minulý víkend ale přišel moment, díky němuž možná opravdu dojde na další díly - Genisys konečně odstartoval v Číně. O svém debutovém víkendu film vydělal 27 milionů (stejnou částkou otevřel v Americe) a za osm dní si z tamních kin ukrojil ohromných 82 milionů. Momentálně má tak celosvětové tržby 409 milionů.
Pořád to není úplně ideální číslo (dvojka svého času vydělala 519 milionů, třetí díl jich zvládl 433). Rozhodně jde ale o částku, jež by mohla Paramount motivovat k dříve oznámeným pokračováním. Doufejme, že se studio nad kritikou Genisys zamyslí a udělá vše proto, aby rozpačitý dojem napravilo.
Obrázek článku