CZ a US tržby: Slabé novinky nahrály Pixelům a rapujícím legendám

CZ a US tržby: Slabé novinky nahrály Pixelům a rapujícím legendám
Sinister 2
Čeští diváci si evidentně chtějí oddechnout. Přestože tak Pixely v řadě zemí propadly, u nás se již druhý týden těší z prvního místa v žebříčku. Tentokrát jim na to stačilo 16.299 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.39 milionů korun. Přitom do sálu nastoupila papírově těžká konkurence v podání životopisného filmu RYTMUS sídliskový sen. Pokud je něco pro Rytmuse příznačné, je to vždy skvěle zvládnuté PR, jistící úspěch. Tentokrát to ale nějak nevyšlo. Film si v recenzích nevede dobře, za víkend má 15 tisíc diváků, respektive 2.17 milionů korun a to je jednoznačným zklamáním.
Patrik "Rytmus" Vrbovský
RYTMUS sídliskový sen
Ještě hůře se uvedla špionážní komedie Krycí jméno U.N.C.L.E.. Navzdory slušným známkám propadla ve Státech a ani u nás se z ní hit nestane. Debutové čtvrté místo s 9 tisíci diváky a 1.3 milionem korun na tržbách jen potvrzuje, že tenhle pokus o oživení seriálu na velkém plátně vážně nevyšel. Ještě hůře debutoval v českých kinech nápaditý thriller Dárek, který se sice může pochlubit chytrým scénářem, atmosférou a dobrými herci, ale nemá parametry diváckého filmu, na který by se vyráželo ve skupinách. Dárek skončil osmý, užilo si ho 4217 diváků a vydělal půl milionu korun.
Sinister 2
Sinister 2
Zatímco "největší slovenský raper" v českých kinech příliš nezabodoval, v amerických to naopak rapem žije. Životopisný snímek Straight Outta Compton, vyprávějící o legendární skupině N.W.A, znovu nedal nikomu šanci. Na udržení prvního místa mu stačilo 26 milionů dolarů. Velmi pozvolna se propadá Mission: Impossible. Ta si na druhé pozici připsala dalších 11 milionů a celosvětově jich již má 438. Až na bronzové příčce otevřel horor Sinister 2. Bohužel, jak už to tak u pokračování povedených hororů bývá, je prý dvojka slabota a diváci tak za film o víkendu nechali pouhých 10 milionů (první díl startoval před třemi lety za skoro 2x tolik).
Rupert Friend, Zachary Quinto
Hitman: Agent 47
Za průšvih platí i druhý pokus Hitmana o kinohit. Agent 47 dopadl v recenzích ještě hůře, než svého času zdrbaný první díl a to je co říct. 8.2 milionů dolarů je ještě malá rána na solar. Největším smolařem je každopádně komedie American Ultra se zhulenou dvojicí Jesse Eisenberg / Kristen Stewart. Přestože nejsou recenze úplně nejhorší, tahle novinka už nezajímala pro jistotu vůbec nikoho. Šesté místo a 5.5 milionů dolarů.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Pro americký žebříček tržeb naopak musíte kliknout ZDE.