Vetřelec 5 možná nabere zpoždění kvůli pokračování Promethea

Vetřelec 5 možná nabere zpoždění kvůli pokračování Promethea
Vetřelec 5 je fanoušky dlouho vyhlížený projekt a zdá se, že se dostal do těch nejlepších možných rukou. Režisér Neill Blomkamp (District 9, Elysium) je nejen ohromný fanoušek série, ale navíc by rád stylem navázal na první dva díly, především pak na dvojku, která je jeho nejoblíbenější vůbec. Díky tomu bychom se v novém Vetřelci měli mimo jiné dočkat návratu desátníka Hickse v podání Michaela Biehna (nešálí vás paměť, Hick skutečně na začátku trojky zemřel, možným způsobům vzkříšení jsme se věnovali v tomto článku).
V 20th Century Fox usilovně na obou filmech pracují, přičemž Ridley Scott, duchovní otec celé série (režie prvního Vetřelce, Promethea a připravované dvojky), by rád do kin protlačil Prometha 2 jako prvního. To by mohlo pro Vetřelce 5 znamenat výrazně zdržení. Na druhou stranu určitě není ke škodě, že bude mít Blomkamp na přípravy svého pokračování více času. Kdy filmy dorazí do kin, to se zatím neví. V případě obou se spekuluje o roce 2017.
Obrázek článku
Víte že...
... se Cameronův film nemohl jmenovat Alien 2 proto, že krátce po Scottově klasice vznikl italský horor Alien 2: On Earth (1980)? Ten se chtěl na úspěchu Vetřelce svézt a svým názvem vytvářel dojem, že je jeho pokračováním.