Sherlock Holmes 3: Na co se tak dlouho čeká?

Sherlock Holmes 3: Na co se tak dlouho čeká?
Na první díl svérázně pojaté detektivní klasiky jsme mohli vyrazit do kin v roce 2009. Dvojka na sebe nechala čekat pouhé dva roky. Od té doby se jen občas objevila zpráva, že projekt není mrtvý. A tím to končí. Velké zpoždění nabrala trojka díky vytíženosti hlavní hvězdy. Robert Downey Jr. je upsán Marvelu, který mu v posledních letech vzal hodně pracovního času.
Nezdržuje však jen Downey. Druhý díl s podtitulem Hra stínů si vysloužil ostřejší kritiku kvůli scénáři. A tomu by se tvůrci u trojky rádi vyhnuli. Producent série Lionel Wigram proto v nedávném rozhovoru pro IGN uvedl: "Pracujeme na scénáři Sherlocka Holmese 3. Myslím, že ho všichni chceme, jde nám ale o to přijít s něčím, co diváky přímo odrovná a udělá z něj nejlepší díl celé série. Takže na tom právě teď pracujeme - a není to nic lehkého."
Wigram současně řekl, že Robert Downey Jr. i Jude Law mají zájem ve svých rolích pokračovat. Z rozhovoru je každopádně patrné hlavně to, že je film v počáteční fázi vývoje a i kdyby se povedlo scénář dokončit letos, je velmi nepravděpodobné, že se Sherlock vrátí do kin dřív než v roce 2017.
Víte že...
...v Guinessově knize rekordů je Sherlock Holmes uveden jako nejčastěji ztvárňovaná filmová postava? Holmes si "zahrál" ve více než 200 filmech. Za celou svou existenci byl ztvárněn nejméně 75 herci.