Hellboy 3 ještě není úplně mrtvý projekt, ale potřebuje trochu (no hodně) štěstí

Hellboy 3 ještě není úplně mrtvý projekt, ale potřebuje trochu (no hodně) štěstí
Těžko říct, proč Hellboy kopal v kinech druhou ligu. Přišel v době, kdy už komiksy uměly na filmovém plátně vydělávat, doprovázely ho nadšené recenze, ale diváci prostě nepřišli. Jednička stála 66 milionů dolarů a celosvětově vydělala jen 99. Byl vlastně zázrak, že došlo na druhý díl.
Pokračování s podtitulem Zlatá armáda stálo milionů 85 a vydělalo jich 160. Nárůst znatelný, pro Hollywood ale nedostatečný. Hellboy 3 šel proto k ledu. Možná ale ne definitivně. Pořád platí, že nemá na růžích ustláno. Je tu ale šance. Del Toro si se studiem Legendary očividně padl do noty a přestože první Pacific Rim zdaleka nevydělal tolik, kolik měl, 400 milionů dolarů je 400 milionů dolarů. Od dvojky se čekají podstatně lepší čísla a kdyby se hodně dařilo, údajně bylo del Torovi slíbeno, že se najdou peníze na Hellboye 3.
Je to pořád jedno velké možná, navíc postavené na nejistém úspěchu jiného filmu, přesto pořád lepší nějaká naděje než žádná. A pokud jde o Rona Perlmana, který Hellboye ztvárnil, ten je roli věrný, i když s určitou rezervou. "Aby bylo jasno: Nechci točit Hellboye 3. Celý to nanášení masky a následný sundavání je opruz. Ale cítím odpovědnost dokončit ten příběh. Tak to je."
Víte že...
... líčení Perlmana trvalo tři až šest hodin denně? Není se čemu divit, že z toho úplně nadšený není. Na druhou stranu vždy vyjadřoval vděk za roli i vznik obou filmů a prostřednictvím médií pravidelně za třetí díl lobbuje.