Tom Cruise se již připravuje na Mission: Impossible 6

Tom Cruise se již připravuje na Mission: Impossible 6
Cruise není hercem, který by každý rok chrlil pět filmů. Naopak se snaží dát každému projektu maximum a proto zpravidla točí pouhý jeden film ročně. V roce 2012 si vyzkoušel vestu oblíbené knižní postavy Jacka Reachera, následující duben byl v Nevědomí a v červnu loňského roku skončil Na hraně zítřka. Žádný film nepropadl. Současně ale nezískal z pokladen kin tolik, kolik mohl. Posledním opravdovým megahitem byl čtvrtý díl Mission: Impossible - Ghost Protocol, který celosvětově vydělal ohromných 694 milionů dolarů. Pětka sbírá v recenzích i od diváků výborné známky, takže se očekává, že předchozí díl v tržbách hravě překoná. A tudíž nemá smysl zbytečně otálet.
V jednom z rozhovorů proto Cruise potvrdil, že práce na šestém díle Mission: Impossible již započaly, a co víc, natáčet se má příští léto. To by byla v rámci série velká novinka, protože jednotlivé díly od sebe vždy dělily minimálně 4 roky. Důvodem může být i to, že Cruise již není nejmladší a chce toho stihnout co nejvíce (přeci jen velké kouzlo M:I série tkví v tom, že si veškeré kaskadérské kousky dělá sám a to nelze praktikovat donekonečna).
Víte že...
... nejkritizovanější druhý díl režiséra Johna Woo mohl vypadat úplně jinak? První verze filmu (jíž Woo současně označil za svou nejoblíbenější) totiž měla tři a půl hodiny! Studio si vynutilo razantní zkrácení, výsledek jsme viděli v kinech. Prodloužená verze bohužel dodnes nevyšla na DVD ani Blu-ray.