Amazon to vyhrál: Natočí nový motoristický pořad s triem z Top Gearu

Amazon to vyhrál: Natočí nový motoristický pořad s triem z Top Gearu
Fanoušci byli hodně zvědaví, jak tohle dopadne. Že se Jeremy Clarkson na post moderátora populární show BBC Top Gear nevrátí, to už bylo nějakou dobu jisté. Britská televize odvolala Clarksona koncem letošního března poté, co oblíbený provokatér udeřil a verbálně napadl producenta pořadu (údajně kvůli nepřipravenému jídlu na konci natáčecího dne). Ironií osudu je, že se Clarkson sám "naprášil", což nijak nepomohlo. Vyhazov byl okamžitý.
Britská média dlouhou dobu předpokládala, že se trio moderátorů (May a Hammond odmítli v Top Gearu bez Clarksona pokračovat) upíše poskytovateli streamovacích služeb Netflix. Nakonec uzavřelo na tři roky smlouvu s Amazonem a to na štědrou částku 250 milionů dolarů s tím, že vznikne 36 dílů. Na show se bude podílet i dlouholetý producent původního pořadu Andy Wilman, jenž BBC opustil společně s Clarksonem.
Novou tváří původního Top Gearu je moderátor Chris Evans (neplést si se stejnojmenným borcem z marvelovek), kterým si BBC hodlá udržet diváky. To se s největší pravděpodobností nepovede. Pořad se vysílal ve více než 200 zemích, včetně České republiky, podle agentury Reuters ho sledovalo asi 300 milionů lidí a za svůj úspěch vděčil právě triu moderátorů, kteří dokázali pořadem provázet způsobem, že si ho mohl dokonale užít i naprostý laik.