CZ tržby: Na Mimoně si nepřijde ani Terminátor

CZ tržby: Na Mimoně si nepřijde ani Terminátor
Mimoni
Mimoni
Mimoni
Nezbední Mimoni nadále dominují žebříčku tuzemských tržeb a návštěvnosti kin. Oproti předchozímu víkendu neztratili téměř nic, přestože se namísto 93 kin museli spokojit se 79. O třetím víkendu na animák se žlutými zlobiváky vyrazilo 54.397 diváků, kteří za lístky zaplatili 7.6 milionu korun. Suma sumárum - žluťásci mají prozatím na kontě 483.960 diváků a tržby přes 67 milionů korun. Držáci léta.
Arnold Schwarzenegger
Do 127 kin vtrhl Terminator Genisys. A? Nestalo se skoro nic. Nostalgické oživování kultovních sérií dostává další hřebíček do rakve. V USA skončil o premiérovém víkendu až třetí, u nás stačilo 31.230 diváků a tržby 4.79 milionu korun na druhé místo žebříčku. Tak schválně, vrátí se zpátky znovu?
Třetí příčka patří komediálnímu Méďovi 2. Ze 112 kin ze projekce smrskly na 50, propad tenhle nekorektní plyšák ale zaznamenal jen o 17 procent. O víkendu se na něj vypravilo 17.012 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 2.34 miliony korun.
Jurský svět (4)
Jurskému světu patří i po čtvrtém víkendu solidní příčka - tentokrát třetí.
Pátý víkend se kiny prohánějí dinosauři Jurského světu (2015). Na další nostalgický návrat se o pátém víkendu od nasazení vydalo 12.101 fanoušků, kteří za lístky utratili 1.8 milionu korun. Po měsíci už můžeme rekapitulovat - na Jurský svět se vypravilo přes 286 tisíc diváků, tržby činily téměř 44 miliony korun.
Simona Stašová, Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý a Simona Stašová v komedii Život je život. | Kredit: Josef Krivošík
Z českých filmů si stále nejlépe vede komediální Život je život (2015) s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. O osmém víkendu se na film vydalo 4.922 diváků, tržby činily 618 tisíc korun. Za celkovou dobu v kinech snímek zhlédlo přes 221 tisíc diváků, tržby přesáhly 29 milionů korun. Po Jurském světu a Mimoních jde o třetí nejúspěšnější snímek v rámci žebříčku TOP 20. Kdo by to byl řekl...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.