Hodného dinosaura doprovodí do kin super team hinduistických božstev

Hodného dinosaura doprovodí do kin super team hinduistických božstev
Úplně poprvé mají fanoušci studia Pixar možnost zhlédnout v kinech dva jejich snímky v jediném roce. Po úspěšné premiéře V hlavě ( v souvislosti s ní se nejčastěji zmiňuje fráze nejlepší snímek Pixaru od dob zlaté éry) očekávají diváci skvělou podívanou i od dinosaura. A na své si přijdou i v oblasti předfilmu. Premiérově bude celý věnován náboženství.
Malý chlapec Sanjay je nalepený na televizi, ve které sleduje oblíbený kreslený seriál, když ho otec přeruší výzvou k ranní meditaci. Ač nerad, připojí se Sanjay k tatínkovi a jeho dobrodružství právě začíná. Zjeví se mu totiž hinduističtí Bohové (Hanuman, Durga a Višnu) v podobě jeho oblíbených superhrdinů, aby zatočili s protivnou příšerou.
V příběhu nenajdeme žádné dialogy a veškeré dění tak doprovodí pouze hudba z pera Mychaela Danny.
Super Team
Zajímavostí je, že je příběh pro jednačtyřicetiletého Patela velmi osobní a důležitý. Sám totiž patřil mezi děti, které raději zapomněly na své kořeny a stal se skutečným Američanem. Zájem o kulturu svých rodičů i jejich náboženství objevil až kolem třicátého roku. "Celý svět mých rodičů se točí kolem jejich božstev. Naše světy byly úplně oddělené. Chtěl jsem se jmenovat raději Travis než Sanjay." S hrdostí tak nyní mohl snímek v ústředí Pixaru rodičům promítnout, aby jim poděkoval a vzdal hold. Podobně je na tom totiž i se svým synem. "Arjunovi jsou 2 roky a miluje Mickey Mouse," uvedl Patel a ví, že nejvíc se vyplácí trpělivost. "Nemám moc ho teď o něčem přesvědčovat."
Pixar i Patel doufají, že představení hinduistické kultury širšímu publiku otevře dětem obzory. "Kdybych mohl, vrátil bych se do 80. let a svému mladšímu já kraťas pustil," říká Patel. "Je to velká věc a mám z toho radost. Je to šance, jak získat širší publikum."