Robert Zemeckis: Remake Návratu do budoucnosti? Jen přes mojí mrtvolu.

Robert Zemeckis: Remake Návratu do budoucnosti? Jen přes mojí mrtvolu.
Remakuje se prakticky všechno a žádná klasika není dost velká na to, aby se studia nepokusila o novou verzi. Není se proto čemu divit, že otazník krouží i okolo veleoblíbeného Návratu do budoucnosti. Robert Zemeckis, režisér a scenárista celé trilogie, má v otázce případné předělávky naštěstí jasno. "Kriste, ne. Tohle se nestane, dokud budeme já a Bob Gale (druhý scenárista série) naživu. Jsem si ale jistý, že pak to udělají, pokud tedy nenajdeme způsob, jak tomu zabránit," uvedl 63letý režisér v rozhovoru pro Telegraph.
Podle Zemeckise nemá smysl remakovat natolik povedený film (ok, je to "malá domů", ale Návrat do budoucnosti je skutečný majstrštyk, takže trocha neskromnosti je určitě na místě). Zemeckis s Galem ke smůle studia vlastní na značku práva, takže bez jejich svolení se skutečně nic nestane.

Legendární hudební číslo si Michael J. Fox odehrál a odzpíval sám

Zemeckis je si vědom toho, že by měl remake úspěch. Za ta léta se vytvořila opravdu velká fan-base celé trilogie. Ale dle něj to za to zkrátka nestojí. Gale je s ním zajedno a dodal, že by to pro něj nebyl ani skutečný Návrat do budoucnosti, pokud by Martyho McFlye nehrál Michael J. Fox, který musel před patnácti lety výrazně omezit svou filmovou kariéru kvůli parkinsonově chorobě. V poslední době sice začal o něco víc hrát, pouze ale v televizi.
Osobně jsem rád, že mají Zemeckis s Galem podobný přístup. Povedlo se jim vytvořit skutečný klenot, který netřeba remakovat. Čtyřka s Foxem by každopádně byla lákavá, o tom žádná. Ale na to už asi nikdy nedojde.
Víte že...
... Michael J. Fox původně Martyho nehrál? Tvůrci ho sice od počátku pro roli chtěli, Fox byl ale v době natáčení prvního Návratu do budoucnosti vázán k seriálu Family Ties, kde zrovna absentovala jedna z hlavních hereček a Fox proto nemohl být uvolněn. Z toho důvodu byl jako Marty obsazen Eric Stoltz. Po čtyřech týdnech natáčení došli Zemeckis a Gale k názoru, že se Stoltz pro roli nehodí, s čímž herec souhlasil. Mezitím se již zmíněná herečka z Family Ties vrátila před kameru a Fox tak mohl roli v Návratu do budoucnosti vzít. Níže se můžete podívat na ukázku ze scén, které Stoltz stihl natočil.
Obrázek článku