Minulost Bena Afflecka právě položila dokumentární show PBS

Minulost Bena Afflecka právě položila dokumentární show PBS
Možná jste o tom ještě neslyšeli, ale jeden z předků Bena Afflecka si prožil Nespoutaného Djanga na vlastní kůži. Háček je v tom, že tu kůži měl bílou, takže si logicky domyslíte, v čem je háček... přesně tak, jeden z Affleckových předků byl otrokář. A to je - především v Americe - stále hodně citlivé téma.
Právě otrokářský předek se měl probírat v jedné z epizod třetí řady dokumentárního pořadu Finding Your Roots a Affleck na tvůrce tlačil, aby informaci o minulosti jeho rodiny vynechali. To víme díky zveřejněným e-mailům mezi Affleckem a Sony Pictures na serveru WikiLeaks. Na podobném nátlaku není nic neobvyklého. Jde o to, že epizoda s hvězdou již odvysílána byla a o otrokářském předkovi v ní nepadlo ani slovo. Tvůrci pořadu se tedy skutečně nechali ovlivnit a to se přirozeně nelíbí televizi PBS, která show stahuje do chvíle, než bude jisté, že "budou dodržovány její standardy". Editaci zástupci televize vnímají jako nepřiměřený zásah.
Vysílání třetí série Finding Your Roots je momentálně odloženo na neurčito a o čtvrté řadě se teprve rozhodne. No, Bene, tohle jsi moc dobře nevyřešil.