Retro recenze: Špión - Melissa McCarthy jako agentka CIA, která platonicky miluje Judea Lawa (TV tip)

Retro recenze: Špión - Melissa McCarthy jako agentka CIA, která platonicky miluje Judea Lawa (TV tip)
Když je Law zneškodněn, Melissa se musí poprvé vydat do akce, protože je jediná v CIA, kdo má patřičné schopnosti a informace a přitom ji superpadouch nezná. Musí cestovat po světě, mj. po Paříži, Římě a Maďarsku, aby odhalila prodej jaderné bomby mafiánovou dcerou, nebo něco v tom smyslu...
recenze-spion
Melissa McCarthy rozhodně není mým oblíbeným komikem. Maximálně se dá říct, že ji "snesu", a někdy ani to. Tudíž mě velice překvapilo, jak dobře jsem se při tomto fimu bavil, přestože Mellisa McCarthy v něm hraje vlastně znovu tutéž postavu. Skoro.
Její Susan totiž není vyložená kráva. Je to schopná profesionálka, jen je poněkud "sociálně zaostalá" a platonicky miluje Lawa...

Trailer k filmu Špión:

Špión
Dalším příjemným překvapením je Jason Statham, který má takové trochu větší cameo a průběžně se ve filmu objevuje, aby Susan vynadal a pochlubil se, co všechno ON jako špion dokázal.
A završil bych to tím, že film obsahuje i akční scény, které vůbec nejsou špatné, jsou dost brutální (a přitom vtipné) a místy mi připomínaly třeba Kingsmana.
Jo a ještě úvodní song - ten je asi bondovštější, než jakýkoliv bondovský song od Goldeneye (ano, včetně Skyfallu)!
Ke genialitě této komedii ještě něco chybí a některé dadaistické přisprostlé dialogy byly i na můj vkus trochu moc dadaistické a zbytečně sprosté (a to je co říct).
Ale je to zatím s přehledem nejlepší letošní komedie a docela se těším na další Susaninu misi, která se podle její šéfky má odehrávat v Praze!
Hodnocení: 80%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE