CZ tržby: Agent Vetchý drží Šíleného Maxe zkrátka

CZ tržby: Agent Vetchý drží Šíleného Maxe zkrátka
Ondřej Vetchý, Simona Stašová
Ondřej Vetchý a Simona Stašová v komedii Život je život. | Kredit: Josef Krivošík
Nenápadný, recenzenty spíše nepřijímaný, ale po druhém víkendu stále v českých kinech nejnavštěvovanější a nejúspěšnější. Řeč je o komedii Život je život, kde drží eso v rukámu nejistý Ondřej Vetchý jako otec tří dcer, manžel a snílek, který pomýšlí na úspěšný život Jamese Bonda. Snímek Milana Cieslara zhlédlo o druhém víkendu 33.541 diváků, kteří za vstupenky utratili 4.6 milionu korun. Oproti premiérovému nástupu jde o výrazný propad (52 procent), ale podobně dopadly i další filmy žebříčku.
Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
Postapokalyptickému akčnímu velkofilmu Šílený Max: Zběsilá cesta patří stejně jako minule druhé místo. S bizarním a pořádně nabušeným pelotonem pouštních motorizovaných strojů se Ondřej Vetchý vypořádal na českém fichtlu. Výsledek pro Maxe? 13.774 diváků za vstupenky zaplatilo 2.099 milionu korun. Pokles o 55 procent a za necelé tři týdny od nasazení do kin následující čísla - 106.084 diváků a tržby 15.7 milionu korun.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson ve filmu San Andreas (2015)
Jen o pár desítek diváků a tisícovek korun skončil třetí katastrofický San Andreas. Nasazení bylo nicméně podobně masivní jako zemětřesení ve filmu - ten šel do 106 kin oproti Mad Maxovi, který se promítal na 42 místech. Čísla San Andreas: 13.690 diváků, tržby 2.054 milionu korun.
Komiksovým Avengers: Age of Ultron (2015) patří čtvrtá příčka (8.275 diváků, 1.2 milionu korun) a níž je to už výrazně slabší. Novinku Dítě číslo 44 (2015), která se z velké části natáčela v České republice, zhlédlo o premiérovém víkendu 6.166 diváků, kteří za lístky zaplatili 812 tisíc korun.
Sedmero krkavců
V předpremiérové době se do kin vypravila nová pohádka Alice Nellis Sedmero krkavců (2015). Začíná na třináctém místě (1.486 diváků, tržby 188 tisíc korun) a vypadá to, že by mohla zabodovat. Nenabízí žádné novodobé exhibice, ale tradiční výpravnou podívanou, které nechybí napětí, laskavost, dobro, zlo a humor. Tak si počkejme na příští žebříček tržeb. Ve čtvrtek totiž Sedmero krkavců zamíří do kin v plné síle.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.