22. týden-kinopremiéry: Smrtící zemětřesení, kanibal, dekadentní loutky a divoká policajtka

22. týden-kinopremiéry: Smrtící zemětřesení, kanibal, dekadentní loutky a divoká policajtka
Chodící skála Dwayne Johnson se bude muset v novince San Andreas sklonit před nekompromisní silou přírody. V katastrofickém filmu dochází k zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy stupnice. Johnson, pilot záchranářského vrtulníku, pohřešuje dceru a rozchází se s manželkou. Kvůli dceři nicméně obětuje cokoliv. Bude to ale stačit?
Alexandra Daddario, Carla Gugino, Dwayne Johnson, Paul Giamatti
Jaký je další katastrofický velkofilm plný destrukce, postprodukčních efektů a lidského hemžení? Z recenze Františka Fuky: "...ve filmu San Andreas jsou rozsáhlé katastrofické scény, které byly drahé, vypadají draze a je jich docela dost (tzn. nemusíme mezi dvěma akcemi vždy čekat 20 minut, než si někdo s někým popovídá o smyslu lásky a života). Výsledek je o trochu lepší, než třeba V oku tornáda (především proto, že je výpravnější a trochu lépe řemeslně zvládnutý), ale o žádné příjemné překvapení rozhodně nejde." Všechny recenze filmu San Andreas najdete zde. Prozatím 59 procent.
Dítě číslo 44
Jak najít vraha v zemi, kde vraždy neexistují? Motto Dítěte číslo 44 odkazuje na historickou událost na území Sovětského svazu, kde řádil kanibal. Ale vedení země se to snažilo před obyvateli ututlat. A tak se do případu vkládá Tom Hardy - hrdina sovětské tajné policie Lev Děmidov. Což trochu připomíná scénář českého dramatu Ve stínu (2012).
Gary Oldman, Tom Hardy
Gary Oldman a Tom Hardy v historickém dramatu Dítě číslo 44.
Jaké je koprodukční Dítě číslo 44, které se z velké části natáčelo i na území České republiky? Z recenze Františka Fuky: "...od počátku je vytvářena slušně hutná atmosféra ve slušně depresivních kulisách. Okolo poloviny, když se dvouhodinový film přesune na venkov a Lev dále pokračuje v pátrání po vrahovi (na vlastní pěst, proti rozkazům Mosky), se bohužel Dítě číslo 44 z dramatického hlediska ZCELA, TOTÁLNĚ ROZPADNE, ještě strašněji, než se to stává českým filmům."
Všechny recenze si přečtěte zde. Prozatím 51 procent. Což je poměrně zklamání. Na filmu se podíleli zkušení tvůrci a herci, ale scénář-dramaturgii prostě neošálíte.
Malá z rybárny
Do kin se vydává další česká loutková pohádka, tentokrát Malá z rybárny od Jana Baleje. Autor se inspiroval u Hanse Christiana Andersena, jehož odkaz převedl do naší - značně potemnělé - současnosti. Zapomeňte tedy na idylu pro nejmenší ratolesti. Z oficiálního textu: "Moderní adaptace původní pohádky Malá mořská víla H. Ch. Andersena je silným a děsivě realistickým příběhem o nenaplněné lásce a o hodnotách dnešní společnosti. Příběh je plný atmosfér, výrazných a jedinečných charakterů a inspirace." Recenze si přečtěte zde.
Reese Witherspoon, Sofía Vergara
A konečně se ke slovu hlásí komedie. Divoká dvojka je ryze ženskou záležitostí - režisérkou počínaje a herečkami konče. O čem snímek pojednává? Reese Witherspoon musí coby zodpovědná policistka ochránit klíčového svědka - manželku místního drogového dealera (Sofía Vergara). Hádáte správně. V patách jim jsou nájemní zabijáci, úplatní policajti, takže vezmou děvčata nohy na ramena a prchají směr Texas. Recenze na rottentomatoes jsou dost negativní. Počkejte si na ty české. Nebo se vydejte do kina na vlastní pěst.
Láska na první boj
Premiérové novinky myslí i na vyznavače artových filmů. Pro ty si distributor připravil snímek Láska na první boj. Romanticko-komediální drama přibližuje dívku, která touží vstoupit do armády. Během tvrdého výcviku se seznámí s mladým kolegou. Svérázný vztah poukazující na rozdílnost dvou lidských světů je na spadnutí. Recenze si přečtěte zde.
Enzo Gaier
A na závěr něco pro děti školou povinné a odrostlejší teenagery. Kůň na balkoně pojednává o Mikovi, desetiletém chlapci, který trpí autismem. Mika je přísně kontrolován, ale jeho život se obrátí vzhůru nohama, když jedné zimní noci zaslechne na balkoně koňské řehtání. Co dělá kůň na sousedním balkóně? Vyřešit tuto záhadu mu pomáhá temperamentní dívka Danou, která ráda předstírá, že je indická princezna. Dětské dobrodružství nezná mezí. Přesvědčte se o tom v kině.
Kůň na balkoně
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.