Šílený Max: Zběsilá cesta dostane na Blu-ray jedinečnou podobu

Šílený Max: Zběsilá cesta dostane na Blu-ray jedinečnou podobu
Na Zběsilou cestu se hrnou pozitivní ohlasy ze všech stran, George Miller přesto neusíná na vavřínech a hodlá fanouškům na Blu-ray nabídnout víc.
"Je jediná cesta, udělat ten film černobílý - to je ta nejlepší verze Zběsilé cesty, ale lidé si bohužel černobílou spojují s artovými filmy... Když jsem černobílou verzi viděl, pomyslel jsem si 'Ach, můj bože'. Zredukování barev na výrazný kontrast černé a bíle, to je velmi, velmi působivé."
Miller k tomuhle prozření nepřišel díky Zběsilé cestě, ale při natáčení Šílený Max 2 - Bojovník silnic (1981). Tehdy musel udělat levnou kopii pro skladatele Briana Maye, aby mu mohl složit k filmu hudbu. Poslal mu proto černobílou verzi a tehdy si všiml, jak dobře pouštní akčňák v téhle podobě vypadá.
A právě proto bude černobílá verze uvedena na Blu-ray (doufejme, že i v našich končinách). Ultimátní audiovizuální zážitek by pak měla nabídnout možnost pustit si film černobíle pouze se strhující hudbou od Junkie XL.
Datum vydání Zběsilé cesty na Blu-ray zatím stanovené není, stejně tak oficiální trailer, který by na černobílou verzi lákal. Jeden z fanoušků už ale upoutávku "odbarvil", takže si můžete udělat aspoň malý obrázek.