Jack Reacher 2 má režiséra, datum premiéry a v hledáčku kočku z Avengers

Jack Reacher 2 má režiséra, datum premiéry a v hledáčku kočku z Avengers
Přestože se nabízelo, aby si Cruise s McQuarriem dali další spolupráci, studio Paramount nechtělo čekat a vybralo si jinde. Druhý film, který bude vycházet z 18. knihy Never Go Back (u nás vyšla jako Nevracej se) zrežíruje Edward Zwick, s nímž Cruise před lety natočil Posledního samuraje.
jack-reacher-2-nasel-rezisera-1
Cruise a Zwick na place Posledního samuraje.
Není to pro Zwicka úplně typická látka. Režisér proslul chutí angažovat se v závažných tématech (Stav obležení, Odvaha pod palbou, Krvavý diamant), do čehož příběh Jacka Reachera dvakrát nepasuje. Na druhou stranu si Zwick před pěti lety hodil romantickou oddechovku Láska a jiné závislosti a letos do kin uvede drama Pawn Sacrifice o života legendárního šachového mistra Bobbyho Fischera. Proč si tedy nenatočit rovnou i stylový akčňák?
jack-reacher-2-tom-cruise-pod-vedenim-staronoveho-rezisera
Oficiální synopse knihy je následující: Reacher se konečně dostane ze zasněžené Jižní Dakoty do svého cíle v severovýchodní Virginii, do místa kousek od Washingtonu: do hlavního stanu své staré jednotky, sto desáté jednotky vojenské policie. Stará kamenná budova pro něj znamená jediný domov, jaký kdy poznal. Chce se tam osobně sejít s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou, do té doby jen vřelým vzrušujícím hlasem z telefonu. Za psacím stolem velícího důstojníka však nesedí Susan Turnerová. A Reacher se dozvídá dvě šokující zprávy – jednu velice osobní a jednu, která by ho mohla dostat do vězení. Když vám hrozí nebezpečí, můžete se dát na útěk, nebo bojovat. Reacher se rozhodne pro boj. Vypraví se hledat Susan Turnerovou, aby očistil její jméno, pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy. Bude litovat, že se vrátil zpátky? Nebo toho bude litovat někdo jiný.
Obrázek článku
Prvotní verzi scénáře, kterou napsal Richard Wenk (16 bloků, Equalizer), do konečně podoby upravil Zwick se svým letitým spolupracovníkem Marshallem Herskovitzem. S hlavní ženskou rolí je spojována Cobie Smulders (agentka Hillová z Avengers), její obsazení studio zatím nepotvrdilo ani nevyvrátilo.
jack-reacher-2-ma-rezisera
Cobie Smulders
Jack Reacher: Never Go Back vstoupí do amerických kin 1. října 2016.
Víte že...
... fanoušci předlohy proti obsazení Cruise do role Reachera protestovali? V knize je postava popisována jako dvoumetrová hora svalů, z níž jde respekt na sto honů. A i když slavné hvězdě nikdo neupírá charisma, je rozhodně výrazně menší, než jak mají Reachera zafixováni čtenáři knih.