20. týden-kinopremiéry: Startuje Šílený Max, severští Zabijáci a loutkový Malý Pán

20. týden-kinopremiéry: Startuje Šílený Max, severští Zabijáci a loutkový Malý Pán
Šílený Max: Zběsilá cesta
Začínáme zostra. Na diváky se valí Šílený Max: Zběsilá cesta, čtvrtý film s bojovníkem z prašných cest v hlavní roli. Režisér George Miller sérii nakopl již v roce 1979 snímkem Šílený Max s Melem Gibsonem v hlavní roli. Světe div se, Miller u vesla zůstal, v roli Maxe se můžete těšit na Toma Hardyho. Pouštní akční podívaná potěší milovníky oldschoolových béčkových filmů - neplýtvá se 3D efekty, naopak zaujmou bizarní dopravní prostředky, postavičky a situace, tempo a 70 letý režisér, kterému ani po 36 letech nechybí náboj-drive.
Z recenze Tomáše Chvály: "Nechápu, jak se Millerovi povedlo, že dokázal po třech filmech pro děti získat od studia 150 milionů dolarů na podívanou, v níž budou hrát hlavní role polonahé modelky, šílení lidé, převážně písečná krajina, kytara=plamenomet a tuna mrtvol. V Hollywoodu podobným zběsilým žánrovkám dávno nepřejí. Stal se malý zázrak a vyšlo to. Díky!"
Pro pamětníky starších dílů povinnost. Pro nové diváky skvělá příležitost podívat se na to, jak si s akčním žánrem v 21. století poradil 70 letý matador. Recenze filmu Šílený Max: Zběsilá cesta si přečtěte zde, prozatím 83 procent.
Zabijáci: trailer | Aerofilms
U temného žánru ještě chvilku zůstaneme. Po Ženě v kleci (2013) míří do kin severští Zabijáci (2014), tedy druhý thriller podle knižní předlohy populárního Jussi Adler-Olsena.
Zabijáci
Tentokrát se policisté z oddělení Q budou zabývat 20 let starou sérií vražd a znásilnění. "Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti." Po Mužích, kteří nenávidí ženy další seversky drásavá podívaná, při které váš i v těchto slunných dnech zamrazí. Recenze filmu si přečtěte zde. Prozatím 68 procent.
Malý Pán
Z pozitivního ohlasu recenzentů se těší i tvůrci loutkového dobrodružství Malý Pán. O čem snímek pojednává? O človíčkovi, který se vydává na cestu, k níž ho vybídl záhadný sen. Nečekejte klasický příběh, ale spíše sled volných asociací, zvláštních postav, přírodního prostředí a dabérů z řad prvotřídních českých herců. Tvůrci se během práce na filmu jistě skvěle bavili. Doufejme, že si na své přijde i malý-velký divák. Recenze filmu si přečtěte zde. Prozatím 69 procent.
Pírkovo dobrodružství
Pro nejmenší diváky je určen francouzský animovaný snímek Pírkovo dobrodružství. Film pojednává o ptačím sirotkovi Pírkovi, který by rád spolu s hejnem vyrazil do Afriky. Ale je příliš slabý, nezkušený, takže není vůbec jisté, jestli se na ten teplý jih dostane. To se dozvíte v kině.
Anna Kendrick, Brittany Snow, Alexis Knapp, Hailee Steinfeld, Rebel Wilson, Hana Mae Lee
Na závěr si představíme hudební komedii Ladíme 2, která je volným pokračováním jedničky. Zafunguje parodie na nekonečné a vážně se beroucí série Let´s Dance? Nebo už nebude opakovaný vtip vtipem? Podívejte se na trailer. Snímek režírovala herečka Elizabeth Banks. Recenze si přečtěte zde.
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.