Thriller Dítě číslo 44 uvede v pražské předpremiéře autor knižního bestselleru Tom Rob Smith

Thriller Dítě číslo 44 uvede v pražské předpremiéře autor knižního bestselleru Tom Rob Smith
Gary Oldman a Tom Hardy ve filmu Dítě číslo 44.
Thriller v produkci Ridleyho Scotta Dítě číslo 44 (2015) se natáčel v Praze a dalších místech České republiky, zastavil dokonce provoz metra a jeho promítání bylo nedávno zakázáno v Rusku.
Dítě číslo 44
V centru dění Dítěte číslo 44 stojí degradovaný policista Lev Děmidov, který pátrá po sériovém vrahovi. Ve stalinistickém režimu ale vražda oficiálně neexistuje, hlavní hrdina proto musí vést vyšetřování na vlastní pěst. Příběh knihy a filmu byl inspirován skutečným případem „rostovského řezníka“ Andreje Čikatila. Ten v Sovětském svazu zabil až 53 lidí.
Tom Rob Smith
Před předpremiérou filmu Dítě číslo 44 vystoupí Tom Rob Smith, autor bestsellerové knižní předlohy.
Tom Rob Smith uvede vůbec první veřejné promítání a speciální předpremiéru filmu Dítě číslo 44 v neděli 24. května ve velkém sále Městské knihovny v Praze. Před samotnou projekcí bude o knize, jejím příběhu nebo o zákazu filmu v Rusku debatovat se zájemci z řad veřejnosti, s fanoušky knihy a prvními diváky filmu. Vedle účasti samotného autora příběhu bude předpremiéra výjimečná ještě v jednom ohledu. Zúčastní se jí totiž čeští členové štábu, kteří na filmu spolu s hollywoodskými filmaři pracovali. Právě oni budou mezi vůbec prvními diváky snímku u nás.
Lístky na speciální projekci a předpremiéru filmu v neděli 24. května budou v prodeji Městské knihovny v Praze. My vám již brzy přineseme soutěž o vstupenky na tuto jedinečné, nejen filmovou, událost.
Do klasické kinodistribuce vstoupí film Dítě číslo 44 28. května 2015.