Dočkáme se konečně 28 měsíců poté?

Dočkáme se konečně 28 měsíců poté?
28 týdnů poté | Fox Atomic
Ač šlo o (nutně ovšem dodat, že přiznanou) vykrádačku Dne Triffidů, Garland se s tématem zombie apokalypsy vyrovnal dobře, nemluvě o skvělé režii Dannyho Boylea, který filmu dodal své tradiční úderné tempo. Snímek se v době svého vzniku musel vypořádat s tím, že byl (vyjma konce a flashbacků) celý točen na poloprofesionální kameru, aby působil autenticky, což tehdy ne všem divákům sedlo. O to moderněji však působí dnes, kdy je podobný styl díky found footage hororům naprosto běžným filmovým vizuálem.
Anihilace: Působivá sci-fi dělá v traileru z křehké Natalie Portman novou Ripleyovou
Filmy15. 12. 2017
Anihilace: Působivá sci-fi dělá v traileru z křehké Natalie Portman novou Ripleyovou
V roce 2007 vzniklo pokračování 28 týdnů poté, které možná první díl nepřekonalo, rozhodně se mu ale v mnoha ohledech dokázalo vyrovnat (geniální je především úvodní zoufalý útěk Roberta Carlylea).
Fanoušky přirozeně stále zajímá, jak to s případným třetím dílem vypadá. Garland na adresu dalšího pokračování uvedl před nějakou dobou následující: "Když jsme začali řešit Trainspotting 2, během konverzace přišel nápad pro 28 měsíců. Najednou mi vyskočil v hlavě. Probral jsem ho s Dannym Boylem a producentem Andrew Macdonaldem, ale současně jsem dodal, že na tom nechci dělat. Nechci v tom mít prsty a Andrew řekl 'Nech to na mě'. Takže na tom momentálně pracuje on." Současně ale před pár týdny fanouškům řekl, že si nemyslí, že na tohle pokračování kdy opravdu dojde.
Co vy na to, stojíte ještě o 28 měsíců poté? Já bych se jim nebránil.
Naomie Harris, Cillian Murphy
28 týdnů poté