Co čekat od velkofilmu Šílený Max: Zběsilá cesta?

Co čekat od velkofilmu Šílený Max: Zběsilá cesta?
Šílený Max: Zběsilá cesta
Kultovní série Šíleného Maxe si po 30 letech připíše další díl. Do premiéry zbývá už jen pár dní, ale děj filmu je stále pod rouškou tajemství. Pojďme si rekapitulovat aspoň to málo, co o filmu víme.
George Miller, Tom Hardy
George Miller (vlevo) a Tom Hardy | www.festival-cannes.fr
Režisér George Miller má na účtu všechny čtyři díly Šíleného Maxe. Na Zběsilou cestu musel čekat hodně dlouho a taky o ní hodně dlouho uvažoval. Výsledek by měl představovat 30 let promýšlení příběhu a celého fikčního světa. Snad film nezestárl spolu s režisérem a přinese něco nového současné filmové scéně.
Charlize Theron
Šílený Max: Zběsilá cesta
Obsazení Toma Hardyho do role Šíleného Maxe se ukazuje jako šťastná volba, už podle toho, co ukázaly trailery. Jako herec proslul uměním přípravy na roli. Kvůli Maxovi zhubl téměř o patnáct kilo a bez nadsázky se dá říct, že se svému předchůdci v roli Melovi Gibsonovi podobá. Charlize Theron, představitelka jedné z hlavních rolí, bojovnice Furiosy, se zase kvůli roli nechala ostříhat dohola.
Hugh Keays-Byrne
Šílený Max: Zběsilá cesta
Příběh nového dílu ještě není zcela známý. Producenti vše tají až do konce. Neví se ani, jak příběh bude zapadat mezi starší díly. Základní motiv prozrazuje akorát to, že Šílený Max se přidá ke skupině rebelů prchajících pustinou v obrněném voze, kterou vede Furiosa. Pronásleduje je nelítostný Immortan Joe se svojí armádou. Z traileru a předchozí znalosti příběhu se dá vyčíst, že Immortan Joe je znovuoživeným hlavním záporákem, kterého Max porazil v prvním dílu a zničil jeho gang. Furiosa má s Immortan Joem také nevyřízené účty a prchá za poušť do země svého dětství.
Rozpočet je astronomických 100 miliónů dolarů. Za to už se dá natočit pořádná podívaná - znát je především na autech, kostýmech a vybudování celého postapokalyptického prostředí.
Rating R je skvělou zprávou pro všechny fanoušky pořádných masakrů. Znamená to, že celý film je plný intenzivního násilí a znepokojujících záběrů.
Pusťte si nejnovější trailer a přesvědčte se o tom, že nový Šílený Max: Zběsilá cesta je opravdu šílený.