US tržby: Rychlá a zběsilá parta útočí na Avengers

US tržby: Rychlá a zběsilá parta útočí na Avengers
Rychle a zběsile 7 má momentálně na celosvětových tržbách 1.3 miliardy dolarů, což z něj dělá pátý nejúspěšnější film historie. Na první Avengers, což je momentálně nejúspěšnější marvelovka, schází dvě stě milionů. Tuhle hranici už se nejspíš partičce okolo Vina Diesela pokořit nepodaří, neboť tento týden vstupuje do kin Age of Ultron, který si ukradne většinu diváků. Přesto se už jedno bitvu vyhrát povedlo, neboť mimo Ameriku vydolovalo Rychle a zběsile 7 kulatou miliardu, což je o 105 milionů víc než Avengers. To v praxi znamená, že zatímco v Americe jednoznačně kraluje Marvel, minimálně nyní je rychlá a zběsile parta populárnější ve zbytku světa.
Druhé místo si udržel až strašidelně hodnocený, ale u diváků poměrně úspěšný Policajt ze sámošky 2. Za slušné tržby vděčí do velké míry jedničce, která sice sama o sobě nebyla nic moc, určité fanoušky si ale našla. Díky tomu je dvojka v čím dál v zelenějších číslech a možná vydělá i na trojku.
Na třetím místě se umístil nováček a to romantické drama The Age of Adaline, v němž hrdinka z ničeho nic přestane stárnout. Film má průměrné recenze a startovné za 13 míčů. Za rok si na něj nikdo nevzpomene. Do TOP10 se nově též podívala fantasticky hodnocená sci-fi Ex Machina, která z tisícovky kin vydolovala 5 milionů dolarů a uvelebila se na šesté pozici. Distributor by měl v šířce nasazení ještě přitvrdit. Nadšené ohlasy hrají v prospěch filmu a při větším počtu kin by mohlo jít o solidní malý hit.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.