Avengers: Infinity War představí více záporáků, nejen Thanose

Avengers: Infinity War představí více záporáků, nejen Thanose
Thanos bude hlavním nepřítelem Avengers v dalších dvou dílech - Avengers: Infinity War 1 a Avengers: Infinity War 2. Ovšem nebude jediným, s kým se budou muset hrdinové vypořádat.
"Mnoho lidí bylo překvapeno, že se Thanos neobjeví v Avengers 2," uvedl Joss Whedon v rozhovoru pro Vulture. "On ale v tom filmu nikdy být neměl. Má být tím, kdo tahá za nitky. Až se jeho plány uskuteční, objeví se sám a Avengers s ním změří síly. A nejen s ním. Jsem si jistý, že padouchů bude víc. Protože Marvel nerozděluje filmy na více dílů, pokud to skutečně není o tom, že to jsou jednotlivé filmy. A Infinity War budou dva velké filmy!"
avengers-infinity-war-predstavi-vice-zaporaku-ne-jen-thanose
Pokud můžeme Whedonovým slovům věřit (a to nejspíše můžeme), dost z nás si oddychlo. Možná nás totiž nečeká současný trend filmařů, kdy poslední díly filmových sérií končí přímo uprostřed. Je jasné, že Marvel si něco podobného přichystá, ale snad to nebude nic tak drastického, abychom z filmu odcházeli rozčílení.
To, že půjde o dva filmy, nahrává i většímu počtu nepřátel. Thanos pro své plány potřebuje spojence a až čas ukáže, kdo se jimi stane. Možností je mnoho. Filmaři mohou oživit některé z již poražených padouchů nebo na plátna kin přivést nové. Možností je mnoho.
Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey jr.
Chris Evans, Chris Hemsworth a Robert Downey Jr. ve filmu Avengers: Age of Ultron (2015)
Po Whedonově prohlášení se samozřejmě ihned objevili spekulace, koho by mohli Avengers vyzvat a zde je asi nejzajímavější osmička z nich:
Abomination - jeden z nepřátel Hulka a stejně velké, silné a nebezpečné monstrum. V klidném lidském režimu mu jako Emilovi Blonskému ve snímku Neuvěřitelný Hulk propůjčil tvář Tim Roth. Marvel může jeho hrdinu přivést zpět, Abomination by byl pro Thanose perfektním tahem a dokonalým způsobem, jak zabavit nejnebezpečnějšího z Avengers.
Red Skull - jeho postavu jsme již měli šanci vidět v Prvním Avengerovi. I on by mohl být velmi účinným esem v Thanosově rukávu, které by mohl vynést proti Kapitánovi Amerikovi.
The Blood Brothers - tato mimozemská dvojčata jsou v komiksové předloze Thanosovými nejčastějšími a nejvěrnějšími služebníky. Mají nadpřirozenou sílu, čím blíže si jsou, tím jsou silnější.
Black Dwarf - další z věrných stoupenců Thanose. Black Dwarf je výborným vojákem a taktikem, který pomáhá Thanosovi v mezigalaktických válkách. Vládne neuvěřitelnou silou a má nezranitelnou kůži.
The Collector. I sběratele jsme měli možnost na plátně vidět a to hned dvakrát. V titulkové scéně Thora 2 a ve Strážcích Galaxie. Právě on by mohl být také jedním ze záporáků. Oproti výše navrhovaným by ale nestál po boku Thanose. Měl by nejspíše své vlastní plány na získání Věčných kamenů, kterým Thanos vládne. Navíc stále vlastní Aether a je tak hrozbou i pro Avengers.
avengers-infinity-war-predstavi-vice-zaporaku-ne-jen-thanose-1
Ronan - hlavní padouch ze Strážců Galaxie nemá s Thanosem zrovna ideální vztahy. I jeho by se mohl Thanos rozhodnout použít ke svým záměrům. Ronanův původ mu přisuzuje značné nadpozemské schopnosti, jež by se mohly hodit.
Kang The Conqueror - tato postava je velmi specifická. Pokud Kanga nepoužijí v Avengers, je tu velká šance, že se objeví v dalších snímcích jako padouch číslo jedna. Kang je cestovatelem v čase z 30. století. Využívá pokročilé technologie a ohromné znalosti z minulosti k válkám s hrdiny Marvelu, navíc dělá zmatky v čase.
Death - díky tomu, že Thanos vládne Věčným kamenům, může se ucházet o svou jedinou lásku, Smrt. Thanos se snaží zničit vše živé právě kvůli své milence, aby jí dokázal svou lásku. Sama Smrt přímo proti Avengers stát nebude, to by nemělo smysl, jelikož by je samozřejmě všechny zabila, ale jako Thanosova družka by hrála velkou roli.
Nechme se tedy překvapit, co si Marvel připraví, času má studio ještě dost. Premiéry Avengers: Infinity War jsou v plánu na květen 2018 a 2019. Režírují Joe Russo a Anthony Russo a autory svénáře jsou Christopher Markus a Stephen McFeely.