Kotek, Mádl, Voříšková a další běžci peletonu za sebou mají půlku Padesátky

Kotek, Mádl, Voříšková a další běžci peletonu za sebou mají půlku Padesátky
V průběhu března stihli filmaři připravit na horách v okolí Špindlerova mlýna všechny venkovní sněhové scény, kterých je v komedii z prostředí běžkařského závodu víc než dost. K prvním jarním dnům dostal režírující debutant Vojtěch Kotek s předstihem i první vánoční dárek, datum premiéry filmu. Padesátka půjde do kin 24. prosince 2015.
Jiří Mádl
Jiří Mádl ve filmu Padesátka | BontonFilm
Během první části natáčení Padesátky se před kamerou uskutečnilo i setkání Vojtěcha Kotka s Jiřím Mádlem, kteří zde před téměř deseti lety připravovali oblíbené Snowboarďáky (2004). V Padesátce dvojici uvidíte v diskotékové retrospektivě ze 70. let. Zatímco Mádl si užíval netradiční paruku, Kotek zaujal kostýmem.
Vojtěch Kotek
Vojtěch Kotek režíruje svůj celovečerní debut | BontonFilm
„Jsme v polovině a nechci nic zakřiknout, ale zatím máme z filmu hodně dobrý pocit. Při sledování denních prací se dobře bavíme. Vojta se na filmovém place pohybuje od svých třinácti let, nemusí se nic učit a může naplno využít to, co má v sobě. Cit pro komiku situací, pointu a pro gagy,“ pochvaluje si producent Daniel Strejc.
Tereza Ramba
Padesátka | BontonFilm
Jedna věc je ale pro Vojtěcha Kotka nová. Režijně totiž vede hvězdy, se kterými jindy pracuje jako kolega. „To, že jsme všichni tak trochu kamarádi, v konečným důsledku znamená, že makáme víc, než jindy. Nikdo to nechceme tomu druhýmu pokazit, protože je to kamarád. Já si moc nedokážu představit, kvůli komu jinýmu bych jel trénovat na běžkách v zimě s trenérem,“ připomíná Marek Taclík běžkařský trénink představitelů hlavních mužských rolí, který vedle něj museli absolvovat i Jakub Prachař s Ondřejem Pavelkou.
Ondřej Pavelka, Jakub Prachař
Padesátka je v kinech čtvrtý víkend a stále se drží mezi nejlepšími. | BontonFilm
Komedie Padesátka podle scénáře Petra Kolečka se odehrává v zimě na horách a její děj se točí okolo lidí ze zasněžených hřebenů, běžkařského závodu Tříkrálová padesátka a muže, který se rozhodl poznat svého otce. Tvůrci Padesátky slibují situační i konverzační humor, překvapivé zvraty i horský klid. „Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův vichr z hor,“ hlásal Kotek už před první klapkou.