Malý Pán se vydává na velkou filmovou cestu

Malý Pán se vydává na velkou filmovou cestu
| A-Company CZ
Malý Pán
Filmový příběh vznikl na motivy knihy Velká cesta Malého pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha a je postaven na jednom z nejdůležitějších principů našich životů, kterým je potřeba nebýt sám, mít se o koho opřít, když nám je smutno nebo když se chceme podělit  o radost. Pohádka o Malém Pánovi dětem ukáže, že v životě jsou důležitější věci než majetek a peníze.
„Hlavní idea je připomenout v dnešní době lidem, a hlavně dětem, kouzelný svět loutek skrze film. Představit jedinečnou československou loutkářskou školu, a to nejen doma, ale i v zahraničí, kde je naše loutka známá svojí kvalitou a nápaditostí,“ říká producent filmu Jakub Červenka.
Výtvarnou podobu loutek má na svědomí výtvarník František Antonín Skála, syn uznávaného výtvarníka Františka Skály. Výroba loutek mu zabrala skoro rok. A dala mu zabrat. Malý Pán neměl být ani mladý, ani starý, ani hezký, ani ošklivý. Vizuální podoba je ale právě to, co bude na pohádce výjimečné.
Malý Pán
Loutky rozhýbe známý soubor Buchty a loutky. „Protože Buchty a loutky mezi divadelníky proslavil takzvaný filmový jazyk, který začaly používat v divadle, je načase začít ve filmu používat loutkový jazyk. Ačkoliv jde o technicky a technologicky nejnáročnější projekt, jaký jsme dosud dělali, chceme zároveň přiznat, že se před kamerou budou pohybovat skutečné loutky se skutečnými drátky v hlavě a nitkami na rukou a nohou,“ říká režisér Radek Beran.
Loutkám propůjčili hlasy známí herci, jakými jsou například Saša Rašilov, Táňa Vilhelmová, Pavel Liška nebo Miroslav Táborský. „Nabídka obsazení do role Malého Pána mi udělala radost jako za poslední dobu máloco. Je to naprosto výjimečná věc a pro mě srdcová záležitost,“ říká Saša Rašilov.
Malý Pán
Obrázek galerie #2