Need for Speed 2 je na cestě. Vyrovná se Rychle a zběsile?

Need for Speed 2 je na cestě. Vyrovná se Rychle a zběsile?
Need for Speed
Filmová verze Need for Speed stála 66 milionů a z Ameriky si odnesla pouhých 43 mega. Není se čemu divit, že studio Dreamworks, které vlastní filmová práva, okamžitě zavrhlo myšlenku na pokračování. Videoherní firma Electronic Arts, jež světu značku Need for Speed dala, to ale vidí jinak.
A stejně tak podle všeho čínská filmová studia, která prý mají zájem o to Need for Speed 2 natočit. Vtip je v tom, že celosvětově si jednička zas tak špatně nevedla, vydělala 203 milionů dolarů a z toho 66 přistálo jen z Číny! Je evidentní, že v tamních končinách je o podobný druh filmové zábavy zájem a vzhledem k tomu, jak čínských v kinech válely poslední dva díly Rychle a zběsile (dohromady vydělaly 782 milionů dolarů!), vyjednává Electronic Arts s čínskými filmovými společnosti o natočení pokračování.
Jediné, co sequelu momentálně brání v cestě, je zmíněná společnost Dreamworks. Peníze ale nesmrdí, takže se nepochybně nějaký ten kompromis najde. Pokud se strany rychle dohodnou, mohlo by natáčení odstartovat již příští rok. Zda s původním či úplně novým obsazením, to zatím upřesněno nebylo. Pokud se ale dvojka skutečně bude natáčet v Číně, bude tam zasazena i dějově a pro některé klíčové role se vyberou lokální hvězdy.
Need for Speed
Aaron Paul