CZ tržby: Rychle a zběsile 7 převálcovalo konkurenci

CZ tržby: Rychle a zběsile 7 převálcovalo konkurenci
Rychle a zběsile 7 vidělo za premiérový víkend v českých kinech 112.446 fanoušků. Tržby za lístky přesáhly 15 milionů korun. Fenomén na kolech s pořadovým číslem 7 se loučil s Paulem Walkerem. I proto se na film vypravilo tolik diváků. V amerických kinech zaznamenala akční pecka fenomenální úspěch. U nás jde o druhý nejlepší premiérový víkend roku 2015. Hned po nástupu Padesáti odstínů šedi (2015, 254 tisíc diváků, 36 milionů korun).
Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu drží druhou příčku žebříčku CZ tržeb.
Druhé místo vůči vítězi víkendu vážně hodně pokulhává. Ovečku Shaun ve filmu (2015) zhlédlo "pouhých" 25.655 diváků, kteří za film zaplatili 3 miliony korun. Děti a rodiče se spíš než návštěvě kin a obchodních domů věnovali velikonočním tradicím. K nim ovšem ona ovečka vlastně také patří. Navíc, když je od studia Aardman...
Konečně doma
A ještě jeden animák zaznamenal o víkendu úspěch. Nový snímek studia DreamWorks Konečně doma (2015), který pojednává o invazi fialových tvorů na planetu Zemi, skončil třetí. Vyrazilo na něj 18.727 diváků, kteří za lístky zaplatili 2.5 milionu korun. Recenzenti se shodují, že slavné studio po úspěchu série Jak vycvičit draka poněkud polevilo...
Čtvrté místo patří hrané Popelce (2015), kterou režíroval Kenneth Branagh. Nejnovější verzi populárního příběhu produkovalo studio Disney. Na pohádku přišlo 17.859 diváků. Tržby činily 2.24 miliony korun.
Michal Suchánek (I), Ondřej Sokol, Richard Genzer
Partičkáři Ondřej Sokol, Michal Suchánek a Richard Genzer ve Vybíjené. | če
Nejlépe si v rámci české tvorby vedla retrokomedie Vybíjená (2015), která skončila pátá. Adaptace knihy Michala Viewegha zaujala 12.514 diváků. Tržby činily 1.78 milionu korun. Za necelé čtyři týdny od uvedení do kin si komedie s "partičkáři" získala přes 140 tisíc diváků a tržby 20 milionů korun. Solidní.
Meryl Streep
Meryl Streep, Johnny Depp a další v Čarovném lese. České diváky si tím ale dvakrát nezískali.
Docela překvapivé je až 16. místo pro fantasy muzikál Čarovný les (2014). Na tři Oscary nominovaný snímek zhlédlo ve 24 kinech 1.522 diváků. Tržby dosáhly 194 tisíc korun. Na hvězdně obsazený snímek, který režíroval Rob Marshall, tedy autor Chicaga (2002), velké zklamání.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.