US tržby: Z Rychle a zběsile se stali Avengers na kolech

US tržby: Z Rychle a zběsile se stali Avengers na kolech
O tom, že bude mít sedmička úspěch, bylo jasno dávno předtím, než nás Walker opustil. Od "malého restartu" v podobě čtvrtého dílu totiž čísla strmě stoupají. Rychlí a zběsilí vydělali před šesti lety celosvětově 363 milionů a získali sérii ohromné množství nových fanoušků. Rychle a zběsile 5 už trhlo téměř 2x tolik (konkrétně 626 mega) a šestka ještě o nějaký ten stupínek povyskočila (788 milionů). I kdyby Walker neumřel, byl by sedmý díl jedním z největších hitů roku. Nečekaná smrt oblíbeného herce, jemuž je ve filmu vzdán velmi citlivě hold, celý úspěch ještě o něco posiluje (fanoušci se chtějí s Walkerem rozloučit) a není se proto čemu divit, že o víkendu padl rekord.
Rychle a zběsile 7 otevřelo v Americe za ohromných 143 milionů dolarů. To je jen o milion méně, než kolik kdysi vydělala jednička v kinech celkově! Celosvětově pak přistála tvůrcům do kasy čtvrt miliarda. 388 milionů za první tři dny promítání, to je číslo, které můžou filmu závidět všechny série (dokonce i Marvelovky nemívají tak razantní nástup). Vzhledem k extrémně spokojeným ohlasům se dá očekávat, že bude sedmička padat pomalu a má reálnou šanci na prolomení jedné miliardy. Pokud se to Domově partičce povede, půjde o zlom v sérii a pojištění toho, že tady se jen tak končit nebude. Ostatně, Vin Diesel již řekl, že nás osmý díl zavede do New Yorku.
Přestože si Rychle a zběsile 7 urvalo většinu diváků, ani další čtyři místa nebyla z chudého ranku. Animák Konečně doma si připsal 27 milionů, nekorektní komedii Zocelovací kůra dopřáli diváci vydělat 12 mega, čtvrtá Popelka a pátá Rezistence si shodně přišly na 10 milionů. Prvních pět míst tak dalo kinům přes dvě stě milionů dolarů. To se nepovede každý den. Jedinou další novinkou v TOP10 je na sedmém místě průměrné drama Woman in Gold s Helen Mirren a Ryanem Reynoldsem v hlavních rolích. Vydělané 2 miliony ale nejsou úplná prohra - film měl omezený počet kin.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.