CZ tržby: Fialoví mimozemšťani z animáku Konečně doma předehnali Popelku

CZ tržby: Fialoví mimozemšťani z animáku Konečně doma předehnali Popelku
Fialoví mimozemšťané na Zemi a jedna holčička jsou hlavními hrdiny animáku Konečně doma.
O tom, že animáky a rodinné filmy táhnou, přesvědčil i poslední březnový víkend a tržby v českých kinech. Na nový dobrodružný film pro děti a mládež Konečně doma vyrazilo 21.010 diváků. Tržby činily 2.8 milionu korun. Mohlo to být ale přeci jenom lepší. Proč? Distributor snímek nasadil do 117 kin, čímž se přiblížil invazi fialových Buvovů, o nichž film pojednává. V USA Konečně doma ovládl žebříček US tržeb s 50 miliony dolary na kontě. Nejnovější počin studia DreamWorks ale nebyl zadarmo - jeho tvorba vyšla na tučných 135 milionů dolarů!
Richard Madden, Lily James
Popelka
Výpravná, triková Popelka Kennetha Branagha skončila druhá. Nejnovější verzi pohádky si vzalo do parády Disneyho studio, které po třech týdnech v USA utržilo přes 150 milionů dolarů (náklady pod 100 milionů). V českých kinech vyrazilo na pohádku druhý víkend od nasazení 20.644 diváků, tržby činily 2.62 milionu korun. Animák Konečně doma zvítězil jen tak tak. Důležitou skutečností nicméně zůstává, že Popelka byla nasazena do "pouhých" 64 kin, přičemž Konečně doma zhlédli diváci hned ve 117.
Ondřej Sokol, Richard Genzer
Vybíjená a oblíbení "partičkáři" - Richard Genzer, Michal Suchánek a Ondřej Sokol. | če
Ani Vybíjená se dvojici příliš nevzdálila - na komedii Petra Nikolaeva vyrazilo o třetím víkendu od nasazení do kin 17.917 diváků, kteří za lístky zaplatili 2.44 milionu korun. Za necelé tři týdny od nasazení má film s "partičkáři" v hlavní roli na kontě 125 tisíc diváků a tržby 17.5 milionu korun.
Teenagerský kult Rezistence (2015) se o druhém víkendu propadl o celých 44 procent. Na snímek se vypravilo 13.809 diváků, kteří za film zaplatili 2 miliony korun. Snímek s rozpočtem 110 milionů dolarů se nicméně ani v USA nedostal na nulu, prozatím ve "státech" utržil 86 milionů dolarů, přičemž zájem o něj klesá ještě závratněji než v českých kinech.
Ghoul
Petr Jákl natočil pátrání po ukrajinském kanibalovi. O druhém víkendu Ghoul ovládl žebříček tuzemských tržeb.
Jáklův horor Ghoul (2015) se stále propadá, aktuálně skončil na pátém místě. Tržby o pátém víkendu od nasazení činily 668 tisíc korun. Český found footage zhlédlo 4.705 diváků. Americká premiéra filmu se uskutečnila minulý týden, tak se nechme překvapit, kolik tamních fanoušků si horor o ukrajinském kanibalovi naklonil na svou stranu.
Józef Pawlowski, Zofia Wichłacz
Dva premiérové snímky, které ve čtvrtek vstoupily do distribuce rovnou z uvedení na Febiofestu, obsadily 10. a 14. místo žebříčku. Na desítce skončilo drama pojednávající o varšavském povstání za 2. světové války Město 44 (2014). Moderně, až hollywoodsky pojatý polský film zhlédlo 3.008 diváků. Tržby činily 393 tisíc korun.
14. skončila Cesta naděje (2014), taktéž historický film debutanta mezi režiséry - herce Russella Crowea. Ve filmu ztvárnil australského farmáře, který se vydává hledat své tři syny do Turecka bezprostředně po 1. světové válce. Snímek o premiérovém víkendu vidělo 2.409 diváků, kteří za lístky zaplatili 323 tisíc korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.