TOP 10 nejlepších akčních scén série Rychle a zběsile

TOP 10 nejlepších akčních scén série Rychle a zběsile
Nebudeme žádnému momentu nadržovat, takže to vezmeme pěkne po jednotlivých dílech (přičemž sedmičku prozatím z TOPky vynecháme).

BRIAN VS. DOM

Z dnešního pohledu působí první Rychle a zběsile až přehnaně komorně a v kontrastu s posledními díly překvapivě přízemně. Minimálně závod Briana s Domem si tu ale své místo zaslouží. Ostatně, jde o akční start celé série.

LOĎ

Dvojka na to šla trochu jinak - šlo de facto o buddy movie (parťácký film), v němž špinavé Los Angeles vystřídalo Miami. Převážně se tu driftovalo v ulicích, tvůrci si ale našli prostor i pro šílený kousek s přistáním na lodi.

DRIFT V TOKIU

Třetí díl sérii téměř pohřbil, neboť měl nejslabší zápletu a extrémně nesympatickou hlavní postavu. Tehdy v sérii debutující Justin Lin (který poté natočil ještě další tři díly) už ale v akci naznačoval, že v něm něco je. Nejlépe vyšla pasáž v centru Tokia, obsahující přímo lahůdkový drift davem.

CISTERNA

Čtvrtý díl byl začátkem nové éry Rychle a zběsile, v níž už nebude hrát tuning takovou roli a důležitá bude akce s kriminální zápletkou. Aby to všem došlo, připravili si filmaři hned na začátek vymazlenou akci s hořlavou cisternou.

VLAK

A jsme u očekávané pětky, bezpochyby nejlepšího dílu série, z něhož musíme vypíchnout hned několik momentů. Tím první je adrenalinová pasáž krádeže aut z vlaku, která vrcholí dechberoucím seskokem do propasti.

DOM VS. HOBBS

Moment, na který se těšili všichni od chvíle, co byl vypuštěn první trailer - srážka dvou testosteronových borců. Diesel možná může působit oproti Johnsonovi poloviční, v boji ale působili jako stejná váhová kategorie.

TREZOR

Když se Vám někdo pokusí vyprávět scénu s trezorem, budete nejspíš nechápat, jak se mu "taková očividná blbost" může líbit. Ano, nápad je to naprosto šílený. Ale provedení je prostě maximálně strhující!

LETTY VS. RILEY

V pětce si to rozdali "na férovku" pánové, šestý díl to samé dopřál dámám. Ty se nenechaly zahanbit a v metru předvedly souboj, jehož součástí by žádný chlap být nechtěl. Palec nahoru za to, jak Letty pohotově využila pouta!

TANK

Když už má člověk pocit, že už tvůrci vystříleli všechny zběsilé trumfy, vyrazí záporák proti hrdinům v tanku! Závěrečné "supermanovské" chycení si mohli filmaři odpustit, jinak jim ale celá akce vyšla na jedničku s hvězdičkou.
Obrázek článku

RUNWAY

Bylo jasné, že skvěle vygradované finále pětky už se nikdy pokořit nepodaří. Přesto se o to šestka odvážlivě pokouší a rozhodně jí nelze upřít body za snahu i několik fantastických momentů. Knockout hory svalů je nejvíc!