US tržby: Série Divergence má své jisté, Sean Penn minul cíl

US tržby: Série Divergence má své jisté, Sean Penn minul cíl
Série má pevnou základnu diváků a i když neroste, současně se ani netenčí. Celosvětově si navíc Rezistence přišla již na 101 milionů dolarů. Marvelovky se tomu smějí, dokonce i Twilight zůstává nedostižnou metou. Přesto studio nemá důvod být nespojené. První díl stál 85 milionů a celosvětově vydělal 288. Dvojka na tom bude pravděpodobně ještě o něco lépe, přičemž stála 110. Minimálně trojce by tedy nic nemělo stát v cestě.
Nástup Rezistence donutil Popelku, aby svůj střevíček odnesla na druhé místo. Tam si připsala na konto dalších 34 milionů a celosvětově oslavila čtvrt mega. Je to holka šikovná. Bez kondice je naopak Liam Neeson na třetím místě. Jeho Noční běžec se nechytá, po dvou týdnech má na kontě pouhých 19 milionů a o moc víc už z amerických kin do kasy nepřistane.
Sean Penn
I s podobným kulháním je pořád Neeson za sprintera v porovnání s tím, co předvedl o svém debutovém víkendu Sean Penn na místě čtvrtém. Akčňák Gunman: Muž na odstřel měl být jeho vstupenkou do současné vlny charakterních herců, co „to kosí ve velkém“. Aby mu to vyšlo, měl navíc žolíka v podobě režiséra Pierra Morela, který natočil prvních 96 hodin. Jenže něco se ošklivě pokazilo. Gunman má přímo děsivé recenze a díky tomu o premiérovém víkendu skončil až na čtvrtém místě s pouhými pěti miliony.
Že Gunman neprolítl kvůli eRkové přístupnosti dokazují pánové v půlce žebříčku. Tam jsou Kingsmani, božani z britské ultratajné služby, kteří během 6 týdnů vytáhli z amerických diváků 114 milionů a celosvětově už to nemají daleko k třetině miliardy. Gratulujeme Vám, chlapci, zasloužíte si to!
Na šestce poslední novinka týdne, náboženské drama Do You Believe?. Natočili ho lidé zodpovědní za film God's Not Dead, který byl také o víře a loni dost překvapivě vydělal v amerických kinech 60 milionů, přičemž stál pouhé dva. Kouzlo se zopakovat nepodařilo. Do You Believe? startuje za necelé čtyři miliony a za pár dnů už po tomhle filmu neštěkne ani pes.
O tom, jak si (ne)úspěšně o víkendu vedly ostatní filmy v žebříčku, se dočtete v našem pravidelném kompletním výpisu z amerických tržeb.