CZ tržby: Autoři Vybíjené vyzráli na Rezistenci a Popelku

CZ tržby: Autoři Vybíjené vyzráli na Rezistenci a Popelku
Herci z Vybíjené mohou slavit. Nejen, že ovládli žebříček CZ tržeb, ale postarali se i o dosavadní rekord v rámci premiérového víkendu u českého snímku.
Přestože vyrazilo na hořkou komedii Vybíjená o 52 procent méně diváků než o premiérovém víkendu, stačilo to snímku Petra Nikolaeva na vítězství. 27.506 diváků za film zaplatilo 3.85 milionu korun.
Naomi Watts
Rezistence obsadila druhou příčku aktuálního žebříčku CZ tržeb.
Premiérová Rezistence se musela spokojit s druhou příčkou. Na dobrodružný akční snímek odehrávající se v nepříliš vábné budoucnosti vyrazilo 25.370 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 3.66 milionu korun. Oproti Vybíjené měla Rezistence k dobru o 13 kin navíc.
Richard Madden, Lily James
Popelka
Popelce naopak na Rezistenci scházela podpora celé 1/3 kin a ve výsledku to nebylo skoro znát. Nejnovější verzi klasické pohádky zhlédlo o premiérovém víkendu 24.848 diváků. Tržby činily 3.18 milionu korun. Nebýt slunečného víkendu, možná by se Popelka utkala o celkové prvenství s Vybíjenou...
Výrazný pokles zájmu zaznamenal Ghoul Petra Jákla. O čtvrtém víkendu vyrazilo na první český found footage 7.465 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1 milion korun. Celkově se film přehoupl přes laťku 100 tisíc platících diváků. Tržby prozatím činí 14.5 milionu korun. Schválně jak se bude Ghoulovi dařit v amerických kinech, kde se každým dnem představí.
SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
Páté místo pro SpongeBoba ve filmu: Houbu na suchu.
Pětici nejúspěšnějších uzavírá setkání animované a hrané tvorby ve snímku SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Bláznivá podívaná se drží na předních příčkách žebříčku již sedmý týden. Tentokrát se na nezbedníky, kteří opustili podvodní svět a vyrazili na souši, podívalo 6.665 diváků. Za film zaplatili 767 tisíc korun. Až na 10. místo klesla erotická romance Padesát odstínů šedi (4.377 diváků, 619 tisíc korun).
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.