US tržby: Popelka nedala novince Liama Neesona žádnou šanci

US tržby: Popelka nedala novince Liama Neesona žádnou šanci
Noční běžec | Warner Bros.
A nestalo se. Ne že by charismatický herec vyloženě kiny prošuměl, debut Nočního běžce ale rozhodně zůstal za očekáváním. Popelka startovala podle předpokladů - za první tři dny si z amerických kin odnesla 70 milionů, což se tak nějak očekávalo (Zloba si odnesla o premiérovém víkendu stejně).
To Neeson to tentokrát vyloženě projel. Noční běžec je jeho třetí spoluprací s režisérem Jaumem Colletem-Serrou. A zatímco Neznámý otevřel za 21 milionů a NON-STOP dokonce za 28 mega, Noční běžec má usmolených 11. Může za to Popelka? Možná si trochu přisadilo i rozladění z 96 hodin, které svou kvalitou fanouškům vůbec neudělaly radost.
Joel Kinnaman, Liam Neeson
Noční běžec | Warner Bros.
Divácké hodnocení Běžce naštěstí není vůbec špatné, takže je určitá šance, že se bude propadat pomalu a nakonec i něco vydělá. Pokud se z filmu stane hit (ve smyslu "několikrát se vrátí rozpočet"), nebude to díky Americe, ale tržbám ze zbytku světa. Tam má Neeson stále hodně věrných fanoušků.
Kingsman na třetím místě zdolal 100 milionů, což je pro eRkovou akční jízdu vždy úspěch. Celosvětově to samé číslo pokořil na čtyřce Focus Willa Smithe. Ohlasy filmu jsou možná problematické, stál nicméně jen 50, takže nakonec neskončí v červených číslech. Až na páté místo se propadla z prvního sci-fi Chappie, která kritiky zklamala a diváci s nimi drží basu.
O tom, jak si o víkendu vedly ostatní filmy v žebříčku, se dočtete v našem pravidelném kompletním výpisu z amerických tržeb.