US tržby: Víkend ve znamení chudšího výkonu

US tržby: Víkend ve znamení chudšího výkonu
A Chappie to schytal v recenzích ještě víc. Kritici gangsta-robota zcela rozcupovali pro jeho příběh, který pry zdaleka nestačí na Blomkampovu vizuální progresivnost. Doufejme, že s pátým Vetřelcem si režisér scénář líp pohlídá. Chappie mu bohužel příliš dobré jméno nedělá a film otevřel za pouhých 13 milionů. District 9 startoval na 37, Elysium za 28 mega. 13 je prostě málo a Blomkamp má jediné štěstí, že Chappie stál jen 49 milionů.
Focus se odsunul s nevelkou slávou na druhé místo, aby si do kasy přidal dalších 10 milionů (a ano, pořád jich má ke spokojenosti málo). Druhý báječný hotel Marigold skočil na bronzové příčce s 8.6 miliony. Nevypadá to kdovíjak úžasně, ale snímek měl k dispozici polovinu kin co výše zmínění. A pokud se z něj - stejně jako z jedničky - vyklube trvalka, mají tvůrci vyhráno.
Jedinou další novinkou v desítce je komedie Nepovedenej kšeft, která skončila až na chvostu a u diváků naprosto vyvouchla. Přestože trailery vypadaly zábavně, recenze na filmu nenechaly nit suchou a Vince Vaughn se definitivně přesouvá do pozice komika, který už nikoho nezajímá. Nebude tam sám - již léta mu tam zahřívají místo Eddie Murphy a Adam Sandler.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.