Akční série Rychle a zběsile: Co o ní nejspíš nevíte...

Akční série Rychle a zběsile: Co o ní nejspíš nevíte...
Rychle a zběsile 7 (2015) | Universal Pictures
zajimavost-ktere-nejspis-nevite-o-akcni-serii-rychle-a-zbesile
Michelle Rodriguez a Jordana Brewster byly do prvního filmu obsazeny navzdory tomu, že ani jedna nevlastnila řidičský průkaz. Obě se proto musely naučit před natáčením řídit, k čemuž Brewster se smíchem uvedla, že pro běžný provoz není úplně ideální, když se učíte na ježdění pouličních závodů.
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile-1
| Universal Pictures
Rodriguez se zpočátku na natáčení příliš netvářila. Při prvním setkání si o Paulu Walkerovi myslela "Kdo je ten Ken od Barbie?", Jordanu Brewster považovala "za pipinku" a Vina Diesela "za kreténa". Později na adresu svého prvního dojmu uvedla "a dokonale jsem se mýlila v každém z nich".
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile-2
| Universal Pictures
Proč Vin Diesel ze série na nějakou dobu vypadl? Po úspěchu jedničky, Černočerné tmy a xXx požadoval Diesel za Rychle a zběsile 2 honorář 20 milionů dolarů. Studio odmítlo a proto se dvojka točila kolem druhého hlavního hrdiny - Paula Walkera - který se vrátil za skromnější peníze.
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile-3
| Universal Pictures
Postava Hana (Sung Kang) se poprvé v sérii Rychle a zběsile objevila v roce 2006 v Tokijské jízdě. Svůj debut si však odbyla úplně jinde a to v kriminálním dramatu Better Luck Tomorrow (2002). Snímek natočil jako svůj první filmJustin Lin, který později sérii Rychle a zběsile převzal (režíroval díly tři až šest) a aby do ní nešel sám, vzal si i Kanga jako Hana s sebou.
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile
| Universal Pictures
Nepochybně jste zaznamenali, že Han (Kang) v Tokijské jízdě zemřel a přesto se v dalších dílech série stal členem Domova týmu. Důvodem je to, že ve skutečnosti se epizoda v Tokiu časově odehrává až za šestkou. Přesné časové pořadí jednotlivých dílů je tedy následující - Rychle a zběsile, Rychle a zběsile 2, Rychlí a zběsilí, Rychle a zběsile 5, Rychle a zběsile 6, Rychle a zběsile: Tokijská jízda Rychle a zběsile 7 a Rychle a zběsile 8.
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile-4
| Universal Pictures
Scénář ke čtvrtému dílu (Rychlí a zběsilí) byl původně určen pro dvojku. Když studio Diesela odmítlo, putoval do šuplíku, odkud ho vyštrachal až Justin Lin.
Rychle a zběsile 5
Vin Diesel a Dwayne Johnson v Rychle a zběsile 5 | BontonFilm
Postava agenta Hobbse byla původně napsána pro staršího herce (ve stylu Tommy Lee Jonese). Na Facebooku se mezitím rozjela vášnivá diskuze, jak by bylo boží, kdyby si ve filmu dali souboj Dwayne Johnson a Vin Diesel. A protože je Diesel velký fanda sociálních sítí, neušlo mu to, probral to s Linem a společně se rozhodli postavu Hobbse upravit, aby ji mohl Johnson hrát.
Trezor, který na konci pětky táhnou za auty Dom a Brian, bylo ve skutečnosti auto obklopené stěnami. Jeho řidič měl v neobvyklém voze dokonce i záchod, aby neztrácel čas vystupováním. To totiž zabralo celých 15 minut.
10-zajimavosti-ktere-nejspis-nevite-o-serii-rychle-a-zbesile-5
| Universal Pictures
Johnson překazil skutečnou loupež, když točil Rychle a zběsile 6. Byl právě uprostřed natáčení v londýnské čtvrti Hackney, která patří k okrskům s největší kriminalitou v britské metropoli, když zaregistroval pokus o vyloupení dodávky s filmovou technikou. Bývalý wrestler nezaváhal, rozběhl se za lupiči, navíc oblečený jako agent FBI. Když zloději Johnsona viděli, okamžitě se dali na útěk. Štáb poté vtipkoval, že nepotřebují ochranku, mají Rocka.