Harrison Ford byl hospitalizován poté, co se zřítil s letadlem v Los Angeles

Harrison Ford byl hospitalizován poté, co se zřítil s letadlem v Los Angeles
1:10
Server TMZ uvedl, že Ford utrpěl několik škrábanců na hlavě a krvácel a že je dle hasičů v kritickém stavu. Nic podrobnějšího zatím nebylo uvedeno.
harrison-ford-se-zritil-s-letadlem-na-golfove-hriste-podle-nepotvrzenych-zprav-je-vazne-zranen
1:15
Server TMZ je nicméně přední bulvární americký plátek, tak doufejme, že bude hvězda v pořádku. Jistou naději dává následující kratičká zpráva:
Uživatel Twitteru Alex Miller řekl, že jeho máma hrála na jamku v blízkosti havárie a přišla Fordovi na pomoc. "Vypadá v pořádku," tweetnul Miller.
harrison-ford-byl-hospitalizovan-pote-co-se-zritil-s-letadlem-v-los-angeles
1:25
Podle serveru Daily News asistent šéfa hasičů Pat Butler s losangeleského oddělení původní prohlášení poupravil a Fordův stav již neoznačuje přímo za kritický. "Jsme rádi, že můžeme říci, že pasažér sice utrpěl několik těžších zranění, podle všeho ale žádné nezasáhlo žádnou životu nebezpečnou oblast. Podobné nehody obvykle nedopadnou dobře, zde ale můžeme naštěstí oznámit, že pacient opustil místo havárie dýchající a při vědomí."
Vzhledem k okolnostem popsal Butler Fordovo přistání za ohromně štastné.
harrison-ford-se-zritil-s-letadlem-na-golfove-hriste-podle-nepotvrzenych-zprav-je-vazne-zranen-1
1:30
Fordovým letadlem byl model Ryan PT-22 Recruit, který byl během Druhé světové války používán k výcviku pilotů.
1:45
Podle TMZ Ford vyslal krátce před pádem zprávu, že stroji selhal motor.
1:53
Howard Tabe, zaměstnanec golfového hřiště, NBC řekl: "Měl krev po celém obličeji. Dva velmi sympatičtí doktoři se o něj dobře starali."
2:03
Server TMZ uvolnil na Youtube Fordovu komunikaci s řídící leteckou věží.
2:15
Fordův syn tweetnul: "Jsem v nemocnici. Táta je v pořádku. Potlučený, ale v pořádku! Je to chlap každým coulem, přesně tak, jak byste to do něj řekli."
2:28
Server TMZ uvolnil videonahrávku, na níž zdravotníci Forda ošetřují.
10:05
Harrison Ford je mimo nebezpečí a plně se z nehody zotaví.

harrison-ford-byl-hospitalizovan-pote-co-se-zritil-s-letadlem-v-los-angeles-1
Ford je zkušený a dlouholetý letec. Od National Business Aviation Association získal v roce 2013 humanitární cenu. Cenu obdržel za své létání, které údajně zahrnovalo humanitární a filantropické mise. Létal s pacienty s rakovinou v rámci jejich léčby, se zásobami na Haiti po zemětřesení v roce 2010 a pomáhal s transportem olympioniků na paralympiádu v USA. Jeho jméno též nese stipendijní program pro aspirující piloty ve věku 16-20 let.