Jennifer Lawrence válečnou fotografkou v režii Stevena Spielberga

Jennifer Lawrence válečnou fotografkou v režii Stevena Spielberga
Steven Spielberg | DreamWorks
Producentem projektu je Andrew Lazar a oficiální popis knihy uvádí toto:
jennifer-lawrence-valecnou-fotografkou-v-rezii-stevena-spielberga
Lynsey Addariová právě hledala svou fotografickou cestu, když útoky z 11. září změnily svět. Jako jedna z fotoreportérů se zkušnostmi z Afghánistánu vyslyšela nabídku a vrátila se tam, aby zachytila americkou invazi do země. Rozhodla se, že bude riskovat svůj život a cestovat po celém světě. Kniha sleduje cestu Addariové od jejího prvního fotoaparátu, přes začátky pouliční fotografky a inspiraci, kterou našla v práci Sebastiã Salgada. Fotografování se pro ni stalo způsobem jak cestovat za nějakým účelem - cílem, jež ji utvářel. Jako žena musela bojovat v tomto převážně mužské světě o uznání, které jí vyneslo MacArthur Genius Grant a Pulitzerovu cenu. Pro kariéru se vzdala lásky i rodiny. Ale právě práce válečné reportérky nakonec její pohled změnila. Čím více ze světa viděla, tím více toužila po rodině. It’s What I Do tedy vypráví i o tom, jak Addariová potkala svého manžela a otce dítěte a jak se naučila jako matka a válečná korespondentka žít ve dvou zcela odlišných světech.
Jako svědek vyvíjejících se konfliktů a bojů lidí za svobodu chápe Addariová to, že nezachycuje jen zprávy, ale i osud společnosti. It’s What I Do je více než jen záběrem na přední linie, ale i svědectvím o ceně za svobodu.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Nic bližšího zatím nevíme, ale dvojice Spielberg - Lawrence zní více než zajímavě. Výše uvedený popis navíc slibuje velkou hereckou příležitost pro Jennifer a pro filmaře téma, které se teď velmi palčivě dotýká nás všech.