Cenami ověnčený seriál Čas na dobrodružství se dočká filmové podoby

Cenami ověnčený seriál Čas na dobrodružství se dočká filmové podoby
Čeští diváci mohou tento pořad právě sledovat i na obrazovkách České televize, konkrétně na stanici Déčko v pásmu Planeta Yó. Scénáře i produkce snímku se ujme autor seriálu Pendleton Ward, jehož jedinečná animace je jedním z aspektů stojícím za velmi přiznivými ohlasy od publika i kritiků. Výsledkem práce Warda i jeho týmu je originální seriál, který svým ztvárněním zcela vybočuje z kategorie podobných pořadů. Staví na nespoutané fantazii a výsledkem je barevné dobrodružství, jež může působit jako nesmyslná slátanina s nepřeberným množstvím rozličných postav.
cenami-ovenceny-serial-cas-na-dobrodruzstvi-se-docka-filmove-podoby
Pořad se v USA vysílá již šestou sezónu a sedmá je na cestě. Zajímavostí jistě je, že některým postavám propůjčila hlas řada filmových hvězd jako Neil Patrick Harris, Mark Hamill, Ming-Na Wen, George Takei, Lena Dunham, Ron Perlman a Kristen Schaal.
A čem, že to všechno je? Zde je popis seriálu od České televize:
Každé pořádné dobrodružství potřebuje hrdiny a bájný svět plný princezen, monster, zlotřilých kouzelníků, fantaskních bytostí i obyčejných obyvatel. Země Ooo to vše má, byť v trochu netradiční podobě. Role udatných reků bez bázně a hany, nezdolných bojovníků proti zlu a nebojácných průzkumníků hrůzostrašných jeskyní zde zastávají kluk Finn a jeho nejlepší kámoš a adoptivní brácha v jedné osobě, kouzelný pes Jake, který dokáže libovolně měnit svou podobu nebo se zvětšovat a protahovat.
cenami-ovenceny-serial-cas-na-dobrodruzstvi-se-docka-filmove-podoby-1
Spolu bydlí v rozlehlém domku na obřím stromě a každý den vyrážejí za novým dobrodružstvím, které na ně čeká v jednom z řady roztodivných království, přízračných hvozdů či poklady oplývajících jeskyní. Princezen je tu nepočítaně – ať už je to princezna Žvýkačka z Cukrového království, princezna Haluška z Boulosféry, Párková princezna či princezna Malina – a i když je většina z nich samostatných, čas od času jim pomoc od našich hrdinů přijde vhod. Obzvláště, když nějakou unese starý bláznivý Ledový král, jenž osamocený sní o svatbě obklopen tučňáky v Ledovém království.
Ale život dobrodruhů nesestává jen z hrdinných úkolů a dramatických střetů se zlem (či pomatenými starci). Občas může velké dobrodružství přinést i jen společný výlet s Jakeovou přítelkyní Lady Duhorožkou či návštěva rockerské upíří královny Marcelíny.