Začalo natáčení remakeu disneyovky Pete's Dragon

Začalo natáčení remakeu disneyovky Pete's Dragon
V nové verzi filmaři samozřejmě využijí animaci počítačovou, s jejíž pomocí oživí jednoho z hlavních - draka Elliotta. Zajímavostí je, že se triků a animací ujme novozélandské studio WETA Digital, které založil režisér Peter Jackson.
Režisérem snímku je David Lowery, který je spolu s Tobym Halbrooksem i autorem scénáře. Hrdiny jejich příběhu jsou devítiletý sirotek Pete a jeho nejlepší přítel drak Elliott. Oficiální zápletku zatím neznáme, ale ta původní uváděla toto: Sirotek Pete je spolu s nejlepším přítelem - drakem Elliottem - na útěku před brutálními adoptivními rodiči. Oba začnou žít s Norou, strážkyní majáku a jejím otcem. Ale jen do té doby, než zkorumpovaný Dr. Terminus začne usilovat o získání Elliotta na vědecké pokusy...
Pete's Dragon
V jednotlivých rolích nového podání se představí Bryce Dallas Howard jako Grace - strážkyně parku, která Elliotta objeví, Robert Redford jako její otec, Oakes Fegley coby Pete, Wes Bentley jako majitel mlýna Jack, Karl Urban v roli bratra Gavina a Oona Laurence jako Peteova kamarádka Natalie.
Premiéra snímku je v plánu na srpen příštího roku.